26 / 04 / 2024

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk inşaat şirketlerini İran'a yatırım yapmaya davet etti. İran'daki inşaat projelerinde Türk müteahhitleri imzası olacak.



İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, İran'ın Türk şirketlerine biçrok proje sunmaya hazır olduklarını söyleyerek, Türk müteahhitlerini İran'daki  Kaynak: İran'a yatırım yapmaya davet etti.

Müteahhitlere davet

Pusula Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk inşaat firmalarının tecrübelerine güvendiklerini belirten Pirloren, "İşbirliği yaptığımız Türk inşaat şirketlerini bir kez daha İran'da faaliyet göstermeleri için davet ediyoruz." şeklinde konuştu.  

20 bin konutun inşaatı için anlaşma

Türk inşaat şirketlerinin İran'da birçok projeye imza attığını söyleyen Pirloren, "7 yıl önce 20 bin konutun inşaatı için Türk şirketleriyle anlaşma yaptık. Bu proje ile ilk defa kısa süre içinde kaliteli binalar yapılarak halkın kullanımına sunuldu. Söz konusu bina sakinleri bu yapılardan oldukça memnun." açıklamasında bulundu.

Bazı Türk inşaat şirketleriyle müzakere içinde olduklarını vurgulayan Pirloren, Türk şirketleriyle işbirliği yapmanın kültürel ve tarihi nedenlerden kaynaklı olarak daha uygun olduğunu açıkladı. Pirloren, Türk inşaat şirketlerinin İran'a faaliyet göstermesi için gereken hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.


Geri Dön