25 / 04 / 2024

Niğde Ulukışla-Adana Pozantı yol yapım çalışması mecliste!

Niğde Ulukışla-Adana Pozantı yol yapım çalışması mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla-Pozantı yol yapım çalışması ile duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu..



Niğde Ulukışla-Adana Pozantı yol yapım çalışması mecliste!


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla-Pozantı yol yapım çalışması ile duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.


Gürer, Ulukışla-Pozantı'da duble yol yapılması yönünde bir proje olup olmadığını ve Ulukışla İlçesi çevre yol projesinin hangi aşamada olduğunu sordu.


Gürer'in soruları


1. Adana-Ankara devlet yolu Ulukışla-Pozantı arasında kalan ve oldukça yoğun trafik akışı olan bölgede yol genişletme ya da duble yol yapılması yönünde bir proje var mıdır?


2. Ankara-Adana Devlet Yolu Konya-Zengen Kasabası sonrası Ulukışla İlçesi ile Pozantı İlçesi arasında tek yol olarak devam etmektedir. Ankara'dan  Adana  istikametine Ulukışla İlçesi Hasangazi Köyü geçişine kadar yolun duble yol olarak yapılmasının önünde bir engel olmadığı halde neden yapılmaktadır?


3. Ulukışla ilçesi içinden geçen devlet karayolunun yarattığı risk nedeni ile Ulukışla İlçesi çevre yol projesi yapılmıştı. Bu proje hangi aşamadadır? Çevre yol projesi ile ilgili bir çalışma var mıdır?





Geri Dön