19 / 04 / 2024

Niğde'ye yeni sanayi sitesi planlanıyor!

Niğde'ye yeni sanayi sitesi planlanıyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Eski Sanayi sitesinde bulunan esnaflarla kahvaltıda buluştu. Sanayi sitesinde kurulan kahvaltıda esnaflar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir katıldı...




Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Eski Sanayi sitesinde bulunan esnaflarla kahvaltıda buluştu.


Sanayi sitesinde kurulan kahvaltıda esnaflar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir katıldı.


Niğde Belediyesinin Eski Sanayi sitesini kaldırılacağı söylentileri üzerine konma yapan Akdoğan, Sanayi sitesinin kaldırılmayacağını söyledi.


Yeni iş kuracak, yeni dükkana geçecek esnaflar için Niğde Belediyesi Fidanlığı'nın yanında bulunan 100 dönümlük araziye yeni bir Sanayi Sitesi kuracaklarını söyledi.


Kahvatlıda konuşan Akdoğan, “30 Martta bir seçim var ve 40 gün gibi bir süre var. Bu seçimlerin Niğde’mize, memleketimize hayırlar getirmesini cenabı haktan diliyorum. 5 yıldır Niğde’mizin, sanayimizin, esnafımızın sorunlarını çözmeye çalıştık. Belediye Borcumuzun 58 Milyon’dan 38 Milyona düşüren bir belediyemiz var. 5 Yıl önce 36 aylık gelirleriyle toplam borcunu kapatabilen bir belediyeyi bugün 7 aylık gelirleriyle borcunun tamamını kapatan bir belediye haline geldik” dedi.


Belediye Başkanı Akdoğan, “Sanayiyi kaldırma gibi bir projemiz yok. Farklı söylemler çıkıyor ama bununla ilgili bir çalışmamız yok. Belediye fidanlığı yanında 100 dönümlük bir arazi var. Biz oraya bir sanayi sitesi kurmayı düşünüyoruz ama biz bunu dükkanı olmayan, yeni dükkan açacak arkadaşlara vereceğiz. Talep olursa buradan oraya taşınmak isteyen arkadaşlara da verebiliriz ama eski sanayiyi kapatma gibi bir durum yok. İsterseniz Kooperatif olarak, isterseniz Belediye yapar size taksitle satar” dedi.



Kırıkhan Olay


Geri Dön