26 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: Tarsus'ta 2 yeni otel inşa ediyoruz!

Nihat Özdemir: Tarsus'ta 2 yeni otel inşa ediyoruz!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, "Tarsus'ta temelini attığımız iki otel yatırımımız bulunuyor" dedi. İşte Capital'de yer alan haberin detayları...



HEDEF 10 BİN YATAK 200 milyon dolar yatırımla Limak Cyprus'u açan Limak Holding, turizm sektöründe liderliği hedefliyor. Holdingin başkanı Nihat Özdemir'in hedefi, Kıbrıs yatırımıyla 7 bine ulaşan yatak kapasitesini 10 bine çıkarmak.

“İKİNCİ BELEK OLACAK” Özdemir'in, yeni dönemde turizmde en büyük yatırımı yapacağı bölge ise "ikinci Belek" olarak nitelendirdiği Tarsus olacak. Özdemir, bölgedeki turizm fırsatlarını şöyle anlatıyor:

YENİ TURİZM ALANI "Devlet Tarsus'ta bulunan ve dünyaca tanınan Belek ile aynı özellikleri taşıyan Kazancı Bölgesi'ni turizm alanı yapmak için harekete geçti.Tarsus'un Kazancı Bölgesi'nde ilk etapta 5 otel, 3 golf sahası yapmak üzere ihaleler yapıldı ve tahsisler bitti.

İKİ OTEL YATIRIMI Bizim de Tarsus'ta temelini attığımız iki otel yatırımımız bulunuyor. Tarsus'ta 2 tane bin yataklı otel yapacağız, Ayrıca bir golf sahası olacak. Sadece bu bölgeye 300 milyon dolar civarında yatırım planlıyoruz.

HAVALİMANI DA OLACAK Yeni 'Belek' olacak bu bölgeye 20-25 dakika mesafede bulunan yeni bir havalimanı yapılıyor.  Adana  ve Mersin'in ortak kullanacağı yeni havalimanıyla  yeni turizm bölgesine 2019'un başlarında uçaklar inmeye başlayacak.”


Geri Dön