24 / 04 / 2024

Nihat Özdemir’in serveti 1.7 milyar dolar!

Nihat Özdemir’in serveti 1.7 milyar dolar!

Forbes Türkiye, "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Açıklanan listeye göre Nihat Özdemir’in serveti 1.7 milyar dolar...



Cumhuriyet Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projelerinden olan ve yatırım bedeli 22 milyar Euro’yu bulan Üçüncü Havalimanı’nı üstlenen Limak, inşaatı 29 Ekim 2018’de tamamlamak için çalışıyor. Limak’ın inşaat tarafında eli havalimanı projeleriyle hayli dolu. 4,3 milyar dolarlık kontrat bedeliyle Türk müteahhitlerin ülke dışında tek kalemde aldığı en büyük iş olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatı devam ediyor. Şubat sonunda, Kuveyt’in en önde gelen iki bankası National Bank of Kuwait (NBK) ve Kuwait Finance House’tan (KFH) toplam 249,2 milyon Kuveyt Dinarı (yaklaşık 823 milyon dolar) finansman sağladılar. Limak, dev bütçeli altyapı projeleri denince ilk akla gelen şirketlerden biri konumunda. 2017 başında Çanakkale Boğazı üzerinde ihale edilen “1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu” ihalesini üstlenen konsorsiyum içinde de yer aldılar. İki ayağı arası 2 bin 23 metrelik uzunluğunda olacak Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun köprüsü olacak.

Servet Kaynağı: Limak Holding Yas: 67, Evli, 2 Çocuklu Doğum Yeri: Diyarbakır

Limak Holding, 2017’de Senegal'in başkenti Dakar'da Summa İnşaat ortaklığıyla yapımı tamamlanan 575 milyon Euro'luk “Baise Diagne Havalimanı’nın açılışını yaptı ve 25 yıllığına işletimini üstlendi.

Rusya'da Sovyet dönemi sonrası sıfırdan yapılan ilk havalimanı olan 222 milyon dolar bütçeli Rostov Havalimanı’nın inşaatı tamamlandı. Ayrıca yine Rusya'da Volgagrad Havalimanı terminalinin yapımına başladılar.

Limak Çimento, Ankara'da 155 milyon dolar yatırımla çimento fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

Limak Holding, 2015'de yapımına yeniden başladığı 99,75 mw kurulu güce sahip Kargı Barajı'nı 2017'de tamamladı.

Siirt'te 600 milyon dolara mal olacak 527 mvv'lik baraj yatırımının 2019’da tamamlanması hedefleniyor.

BİLİYOR MUSUNUZ?

Su anda ismi Gazi Üniversitesi mühendislik ve mimarlık fakültesi olan  Ankara  Devlet Mühendislik Mimarlık akademisinde 1980'e kadar dört yıl boyunca akademik kariyer yaptı.

Hızlı okuma Limak İnşaat’ın1976'da Nihat Özdemir ile birlikte kuran Sezai Bacaksız, Özdemir’in Gazi Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı.

Serverti: 1,7 Milyar Dolar
Servet Kaynağı: Limak Holding Yaş: 68, Evli, 2 Çocuklu
Doğum Yeri: Ankara
 


Geri Dön