25 / 04 / 2024

Nihat Zeybekci: Türkiye yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek!

Nihat Zeybekci: Türkiye yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin atılım içinde olduğunu belirterek, " Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4 'ler seviyesinde büyüyecek " dedi.




 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ülke ekonomisinin atılım içinde olduğunu belirterek, "Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek" dedi.


Zeybekci, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracatındaki yüksek teknolojinin payının yüzde 4'ler seviyesinde olduğunu bunu 2023'e kadar yüzde 15'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


Dünyada, Türkiye'nin biraz önünde giden Güney Kore'nin toplam ihracatındaki tek payının yüzde 25'e yakın olduğunu dile getiren Zeybekci, Kayseri'deki tabloyu görünce bu rakama ulaşacaklarına olan inancının arttığını vurguladı.


Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 10 yılda 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara yükseldiğini ifade eden Zeybekci, 36 milyar dolarlık ihracatın bugün itibariyle 157,1 milyar dolara yükseldiğini belirtti.


Bu yıl sonu itibariyle orta vade hedefi olan 166 milyar dolarlık hedef yakalanamasa bile 160 milyar doların epey üzerinde bir rakamla yılı tamamlayacaklarına inandıklarını dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti:


"Türkiye'de düşük büyüme bekleyenler, 'yüzde 2'ler seviyesinde büyüyecek' diyenlere, ikinci yarı geldiğinde büyümeyi aşağıda gösterenler tıpış tıpış yukarı yönde revize edecekler diye söylemiştik. Hepsi yukarı doğru revize etti. Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek. Türkiye, cari açığını 2014'ün sonunda yüzde 6,4 yapsaydı başarılı olacaktı. Yüzde 6'nın çok altında gerçekleştirerek yüzde 35 civarında geçen seneye göre iyileşme yaparak tamamlayacak. Türkiye, dış ticaret açığında ve ihracatın ithalatı karşılama oranında son 10 yılın en iyi rakamlarını da bu yılın sonunda yakalayacak. Herkes gönlünü ferah etsin, dualarını da eksik etmesin."


Kayseri'nin sanayide, gelişmede, üretimde, müteşebbislikte, tüm Türkiye'ye örnek olduğu gibi siyasette de örnek olduğunu söyleyen Zeybekci, artık Kayseri'nin Türkiye'nin siyasetinde de lider şehirlerden biri olduğunu ifade etti.


- Allah namerde muhtaç etmesin


Türkiye'de bu dönemde AK Parti'nin ilk cumhurbaşkanının Kayseri'den çıktığını belirten Zeybekci, şöyle devam etti:


"Çok değerli saygıdeğer 11'inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bizim partimizin gururu olarak, bayrak taşıyıcısı olarak da cumhurbaşkanlığı görevini muhteşem bir şekilde yerine getirdi. Daha sonra 'dava arkadaşım', 'yol arkadaşım' dediği Başbakanımız, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devretti. Onun için Kayseri bu anlamıyla da tarihe geçti. Allah Kayseri'ye böyle güzellikleri her daim nasip etsin. Allah Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, kardeşliğimizi güçlendirsin, bu ülkeyi, bu milleti namerde muhtaç etmesin. 'Namerde muhtaç olsun' diye deneyenleri de Allah mahcup etsin. Bu millet dualı bir millettir. Tarihi boyunca dizleri üzerine hiç çökmemiştir. Bu millet tarihi boyunca hiç aman dilememiştir. Kırılmıştır, ölmüştür, şehit olmuştur ama hiç aman dilememiştir. Aman diletmek isteyenler hep aman dilemek zorunda kalmıştır. Allah'ın izniyle bu memlekette kriz duasına çıkanlar, 'bu millet namerde muhtaç olsun, ekonomik kriz çıksın, yeniden Türkiye IMF ve Dünya Bankası'na muhtaç olsun, IMF'nin memurları gelsin, Türkiye'yi yönetsin, Dünya Bankası Türkiye'ye ekonomi bakanı göndersin' diyenler hep avucunu yaladı, yalamaya devam edecek inşallah."


Ziyarette, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı.



AA




Geri Dön