26 / 04 / 2024

Nihat Zeybekçi: Muğla'da turizm 12 aya yayılmalı!

Nihat Zeybekçi: Muğla'da turizm 12 aya yayılmalı!

Muğlalı iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Zeybekci, kentin salt turizme mahkum edilmemesi ve turizm çeşitliliğinin de üç aydan 12 aya yayılması gerektiğini dile getirdi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Muğla dünyanın en güzel şehirlerinden biri, sadece turizme mahkum edilemez. Muğla 12 ay kazanmalı. 3.5 milyar dolar turizm geliri var. Bu kadar devasa bir zenginlikten en az 20-25 milyar dolar gelir çıkmalı" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı açılış ve ziyaretler için geldiği Muğla'da, Muğla Ticaret ve Sanayi ve Ticaret Odası'nda (MUTSO) işadamlarıyla buluştu. Yeni kanunla Muğla'nın da özel serbest bölge olacağını açıklayan Zeybekci şu bilgileri verdi: "Dünya serbest bölgelerle ilgili büyük aşama kaydederken. Dünyada bunun çok başarılı örnekleri dururken, son 12 sene de serbest bölgelerde istihdam edilen insan sayısı 20 bin kişiden 63 bin kişiye çıkarıldı. Şu an itibari ile yaklaşık 25 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşıldı. Ama biz tek bir konu üzerinde hemfikir olamadık ve bu dönemi ıskaladık. Şimdi meclise gönderdiğimiz yeni serbest bölge kanununda Orman ve Su İşleri Bakanı ile vardığımız mutabakatta, ihtisas serbest bölgeler var. 

Muğla 'Özel Serbest Bölge'. Sahil boyunca bu özel serbest bölgelerde Türk yatırımcısı, Türk sermayesi ve Türk emeği olacak. " Denizli - Muğla karayolunun Muğla tarafının halen bitirilemediğini belirten Zeybekci, "Denizli İl Genel Meclisi önce ihalesini ardından da yolu yaptı. Maalesef Muğla'da daha bitmedi. 


OY KORKUSU VAR 

Çünkü o gün burada karar alması gereken İl Genel Meclisi ihale kararı alıp ihaleye çıkaramadı. Amaç Muğla'ya yol yapılmasın değil, 'Bunlar yapmasın. 

Muğla'ya ne olursa olsun, İnsanlar zulüm çeksin, Denizli - Muğla yolu açılmasın, orada tek şeritte insanlar kamyonların arkasında gitsin'. Allah korusun kaza olursa umurlarında bile değil. Neden? 'AK Parti döneminde bu yollar yapılırsa insanlar AK Parti'ye oy verirse' korkusu. Şimdi yolun kalan kısmını da biz tamamlayacağız, Deniz ile Muğla'yı daha da yakınlaştıracağız" diye konuştu. 


Sabah Egeli


Geri Dön