27 / 04 / 2024

Nijeryalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Nijeryalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Nijerya vatandaşları Türkiye'de konut sahibi olabiliyor. Peki nasıl? İşte 'Nijeryalılar Türkiye'den ev alabilir mi? sorusu için yanıtlar...




Mütekabiliyet Yasası Türkiye'de kabul edildi. Buna göre, yabancıların Türkiye'den konut almasının önü açıldı. Yasayla bazı ülkelere sınırlamalar getirildi. Ancak bazı ülkeler bu sınırlamalara tabi tutulmadı. Batı Afrika Ülkesi Nijerya da bu ülkelerden biri. Yani bir Nijeryalı Türkiye'de istediği bölgeden konut alabiliyor. Hem de şartsız olarak. 


Peki Nijeryalı ev alırken neler yapacak?

Öncelikle alacağı taşınmazların ilçe yüzölçümünün yüzde 10'unu aşmaması şart. Ayrıca taşınmazların ülke yüzölçümünün kişi başına 30 hektarı da geçmemesi gerekiyor. Bunun dışında eğer proje geliştireceklerse, projelerini 2 yıl içinde bakanlığa sunmaları lazım. 


Ordu Komutanlığı izni şart  

Türkiye'den ev alacak Nijeryalı'nın bilmesi gerekenler bu kadar değil. Nijeryalı alacağı konut için Ordu Komutanlığı'ndan da izin almalı.


Sıra Tapu Müdürlüğü'nde 

Bunlardan sonra sıra geldi Tapu Müdürlüğü'ne. Nitekim emlak alım işlemlerinin Tapu Müdürlüğü'nde yapılması gerekiyor. Peki Tapu Müdürlüğü'nün istediği belgeler neler? 


*Kimlik belgesi ve pasaport,

*İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi,

*Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı 




Geri Dön