19 / 04 / 2024

Nipper, Ortadoğu'ya Türk müteahhitlerle açıldı!

Nipper, Ortadoğu'ya Türk müteahhitlerle açıldı!

4 milyar dolar cirosuyla dünyanın en büyük pompa şirketleri arasında yer alan Grundfos’un CEO’su Nipper, “Türkiye bizim için özel bir pazar. Ayrıca Türk müteahhitleriyle birlikte büyük pazara ulaşabiliyoruz” dedi.



Yıllık 17 milyon pompa üretimiyle dünya pazarının yüzde 12’sini elinde bulunduran Danimarkalı dünya devi Grundfos, Türkiye’de büyümesine devam ediyor. 

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; Grundfos’un CEO’su Mads Nipper, dünya üzerinde 60’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren firma için Türkiye’nin özel bir yeri olduğunu belirterek, “Türkiye bizim için büyük potansiyeli olan önemli bir pazar. Yeni havalimanından tutun, gökdelenlere kadar pek çok projede Grundfos pompası kullanılıyor. Türkiye’deki pazar payımız globalden yüksek” dedi.

KRİZDE ÜRETİMİMİZ ARTTI 

Grundfos Türkiye ve Orta Asya Bölge Genel Müdürü Burak Gürkan ise Türk firmaların yurtdışında gerçekleştirdikleri işlerin de Grundfos için  önemli olduğunu belirterek, “Türk müteahhitlerin Rusya’dan Ortadoğu’ya kadar pek çok havalimanı, cami, altyapı projeleri var. Biz de onlarla büyük pazara ulaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki ekonomik dalgalanmanın başta kendilerini zorladığını ancak zamanla taşların yerine oturduğunu sözlerine ekleyen  Burak Gürkan, “Pazarımızın daha ekonomik hale gelmesiyle Gebze’deki fabrikamızda ürettiğimiz pompa setlerini çevre ülkelere, Ortadoğu ve Orta Asya’ya satmaya başladık. Kriz zamanında üretimimiz arttı” dedi.

TÜKETİMİ 1-2 PUAN AŞAĞI ÇEKEBİLİRİZ

Su pompalarının dünyada bulunan kullanılan elektriğin yüzde 10’unu tükettiğini sözlerine ekleyen Nipper, şu ifadeleri kullandı: “İyi haber şu; bugünün teknolojisiyle bu enerji miktarı yarı yarıya düşürülebilir. Dünyada su pompalarının kullandığı enerji ışıklandırma için kullanılandan daha fazla. Biz dünya pompa pazarının yüzde 12’sine sahibiz. Ve elimizde bulundurduğumuz teknolojiyle tek başına dünyada kullanılan elektriği yüzde 1-2 puan aşağı çekebiliriz.” 

800 MİLYON KİŞİ SU BULAMIYOR

Dünya üzerinde yer alan 800 milyon insanın temiz su bulamadığını, 2.1 milyar insanın da bizim şu an sahip olduğumuz gibi kolay bir şekilde temiz suya ulaşma imkanına sahip olmadığını sözlerine ekleyen Mads Nipper, “Sadece geçen yıl, Grundfos sosyal sorumluluk olarak 2 milyon suya ulaşımı olmayan insana su sağladı. Elbette ticari bir firmayız ama aynı zamanda bir vakıf şirketiyiz ve asıl amacımız para kazanmak değil, içinde bulunduğumuz gezegeni temiz ve sağlıklı bir şekilde bir sonraki kuşağa bırakmak. Bizim iş modelimiz sürdürülebilirlik. Kazandığımız parayı dünyaya iyi bir şeyler yapmak için harcıyoruz. Geçen sene vakıf bu tür projeler için 30 milyon euro harcadı” diye konuştu.

2 CİDDİ SORUNA ÇÖZÜM ARIYORUZ

Danimarka’daki Grundfos Fabrikasını ziyaret eden Mads Nipper, konuklarına kendini 2 şekilde tanıttığından bahsetti: “Dünyanın en büyük pompa üreticisinin CEO’su olduğumu söylüyorum. Ama bunun yanı sıra dünyanın en büyük iki sorunu olan su ve iklim sorunlarına çözüm arayan bir firmanın yöneticisi olduğumu söylüyorum. İkinci kimliğim beni daha mutlu ediyor.''


Geri Dön