29 / 03 / 2024

Nivo Projeleri Körfez yatırımcısıyla buluştu!

Nivo Projeleri Körfez yatırımcısıyla buluştu!

Cathay Group, Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy Projeleri’ni, 11-13 Eylül 2017 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’de gerçekleşen Cityscape Dubai’de tanıttı.



Cathay Group, Nivo İstanbul projesinin Suudi ortağı Neba A.Ş ve Nivo Ataköy’ün Dubaili ortağı Liderlik Development'la güçlerini birleştirerek Orta Doğu rüzgârını arkasına almak için Körfez’e yelken açtı. Katar, Riyad ve Abu Dhabi fuarlarının ardından ikinci kez Cityscape Dubai’ye katılan Nivo Projeleri, Körfez’de oldukça ses getirdi ve yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı SN. Mehmet Özhaseki, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili SN. Öznur Çalık,  Ankara  Ticaret Odası Başkanı SN. Gürsel Baran ve Samsun Milletvekili SN. Çiğdem Karaaslan da Cathay Group standını ziyaret ederek Cathay’ın halen devam eden projeleri ve yatırım planları hakkında bilgi aldı. Bakan Mehmet Özhaseki Cathay’ın yabancı sermayeyi ülkemize getirerek birlikte proje gerçekleştirmesinden ayrıca memnunluk duyduklarını ifade etti.


Türkiye’ye yatırımın avantajlarını anlatıyoruz

Suudi Arabistan, BAE ve Katar gibi Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra İngiltere ve Almanya’da da uluslararası yatırımcılarla tanıtım toplantıları düzenleyen Cathay Group, Nivo Projeleri ile İstanbul'a yatırım yapmanın önemini ve avantajlarını vurguluyor. Avrupa'da yaşayan Türkler’in yanı sıra Körfez ve Ortadoğu bölgesinden gelen bireysel yatırımcılardan oluşan geniş ve nitelikli müşteri portfoyüne İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa bölgesini de ekliyor.


İstanbul’un marka değeri tarihinden geliyor 

Cathay Group Nivo Projeleri ile İstanbul’un medeniyetlerin mirasını taşımasının en büyük hazine olduğuna dikkat çekiyor. Cathay Group Yönetim Kurulu üyelerinden Okan Süha Yıldırım ise İstanbul’un binlerce yıllık tarihi eserlerin merkezi olduğundan ve tarihi yaşatan şehirlerin marka değerini arttırdığından bahsederek İstanbul’un dünyanın marka değeri en yüksek kentleri arasında yer aldığını belirtti. Çarpık kentleşmesine rağmen İstanbul’un çok güzel bir kent olduğunu ve inanç coğrafyasının doğal merkezi olması gibi tarihi bir misyonunun da olduğunu ekledi. Tüm bu parametreler ışığında bakıldığında İstanbul’da yabancı yatırımcı oranının yüzde 3’e bile ulaşamamış olmasını belirterek bu durumun daha çok yol gidilmesi gerektiğinin göstergesi olduğu tespitinde bulundu.



Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy 2018’de tamamlanıyor 


Nivo Projeleri, mimari ve teknolojik özelliklerinin yanı sıra eşsiz lokasyonu, çevreci yaklaşımları ve yatırımcılarına sunduğu avantajlarla göz dolduruyor. 6 blok ve yaklaşık 1.400 üniteden oluşan Nivo İstanbul, Basın Ekspres yolu Halkalı Kavşağı üzerinde 7 Parsel, 45 dönüm arazi üzerinde bir kentsel dönüşüm projesi. Nivo İstanbul’da kaba inşaatın yüzde 50’si tamamlanmış olup 1 blok uluslararası bir rezidans tarafından 'serviced apartments & extended stay' olarak işletilecek olup 3 blok home-ofis, 2 blok ise konut olarak hayata geçirilecek. Çevresiyle bütünleşik bir yaşam sağlayacak projenin bitişiğinde ise Kirazlı-Halkalı metro hattı üzerindeki Fatih istasyonu yer allıyor; semte ve trafik ile yaya giriş çıkışına açık olup, içerisinde 25 bin m2 büyüklüğünde bir alışveriş caddesi bulunduracak.


Nivo Ataköy projesi ise bulunduğu arsanın kıymeti, ulaşım avantajı ve mimarisiyle rakipsiz bir proje. Tramvay, metro, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarına ve havaalanına yürüyüş mesafesinde yakınlığı ile oldukça güçlü bir konumda yer alan Nivo Ataköy, yaklaşık 13 dönümlük arsa üzerinde yer alıp 314 ünite konut ve 73 mağazadan oluşuyor. Karma bir proje olup 900 metre kare sosyal alana sahip proje yanı başında yer alacak kamunun kullanımına açık yaklaşık 3 bin 500 m² büyüklüğünde kent parkıyla bir bütünlük oluşturacak şekilde tasarlanarak 2018 Aralık ayında tamamlanıp sahiplerine teslim edilecek.



http://www.cathay.com.tr


Geri Dön