26 / 04 / 2024

Niyaziye Camii'nin Ortaköy Camii ile benzerliği dikkat çekiyor!

Niyaziye Camii'nin Ortaköy Camii ile benzerliği dikkat çekiyor!

Kuzey Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında bölgede yapılan 13 camiden biri olan Niyaziye Camii, eski ABD Başkanı Bush'un Türkiye ziyareti sırasında önünde konuşma yaptığı Ortaköy Camii ile benzerliği dikkat çekiyor.




Kuzey Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında bölgede yapılan 13 camiden biri olan Niyaziye Camii, eski ABD Başkanı Bush'un Türkiye ziyareti sırasında önünde konuşma yaptığı Ortaköy Camii ile benzerliği dikkat çekiyor.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar Niyaziye Camii ile ilgili şu bilgileri verdi: "Niyaziye Camii yıkıldı, minaresi sabit kalmak üzere tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi.


Yapımına 1 yıl önce başlandı, proje aşamasında Osmanlı mimarisi ve Barok birleştirilerek Ortaköy Camiisi'ne benzer çok şirin, güzel bir cami. İnşaatı bir sene sürdü, şu anda tamamen bitti içinin tefrişatı bittikten sonra 1 ay içerisinde açılması planlanıyor. Ortaköy Camii biliyorsunuz İstanbul'da herkesin gıpta ile baktığı, boğazı tam gören çok özel bir camidir. Bu camide de buna benzer birçok özellikler görebilirsiniz. 


982 metrekare inşaat alanı var. 512 metrekare de namaz kılınabilecek alan var. 500 kişi aynı anda çok rahatlıkla namazını kılabiliyor. Altında 22 adet abdeshanesi, tuvaletleri var. Dört dörtlük bitirilmiş güzel bir projedir." Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar Niyaziye Camii ile İlgili bilgi verdi. 


Haber Vaktim


Geri Dön