25 / 04 / 2024

Nureddin Nebati'den marketlere uyarı: Sahaya iniyoruz!

Nureddin Nebati'den marketlere uyarı: Sahaya iniyoruz!

Market fiyatlarındaki yüksek artışlar ile önemli açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  "Yarından itibaren biz sahadayız. Yanlış yapan bizi hisseder." dedi



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemle ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı.  Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Bakan Nureddin Nebati yaptıkları açıklamaların bazen farklı anlamlar çıkarmak amacıyla cımbızlandığını kaydederek, bunları ciddiye almadığını kaydetti.

Nureddin Nebati den marketlere uyarı: Sahaya iniyoruz!

Market fiyatlarındaki yüksek artışlar ile de ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddi Nebati şunları kaydetti:  "Yarından itibaren biz sahadayız. Yanlış yapan bizi hisseder. Hazine ve Maliyenin maliye tarafı sahaya inerse, fena iner. Net söylüyorum. İzledik, ikaz ettik uyardık, bitti. Şimdi eylem zamanı. Bugün Bakanlık içinde toplantımızı yaptık, bu işi kotaracak olan arkadaşlarla. Kamu otoritesi hissedilir. Yanlışlık yapan varsa bunların tespitinde zaten Ticaret Bakanlığı çalışıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyeler, valilikler birtakım tespitlerde bulundu. Fahiş işi yapanlar tespit edilmiş durumda. Fahiş işlerde bulunanlar zannediyor ki Ticaret Bakanlığının kestiği cezayla kurtulacak. Bundan sonra Maliye tarafı işin içine girer. Bize ihbarlar geliyor. Vergi incelemesinden tutun da diğer her tür enstrümanın kullanılacağı alan oluşturulmuş demektir. Türkiye'de ekonomik anlamda korkulacak yerin de Maliye olması lazım. Bunlar artık sahada. 'Bizi zorlamayın.' dedim çünkü, zorlarsanız kötü olur. Dövize göre fiyatlamaları yaptılar tamam. 'Bundan böyle döviz fiyatlarında radikal iniş çıkış olmayacak, büyük dalgalar bitti', bunu sana söylüyorum, 'Normale gel'. Dövizle hiç işi olmayanlar, dövize göre fiyatını artırıyor. Onun da indirmesi lazım. Köpük kalktıysa sen de oradaki uygun köpüğü kaldır. İhbarlar geliyor, Maliyeci ihbarları değerlendirecek. Bu artık çok sert bir mücadele yöntemi."

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön