25 / 04 / 2024

Nureddin Nebati'den asgari ücret açıklaması!

Nureddin Nebati'den asgari ücret açıklaması!

Asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsin" dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre, 2022'de de Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerin, toplu sözleşme uyarınca da memurların maaşlarının artacağını kaydeden Nureddin Nebati, "Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz."  dedi.

Nureddin Nebati den asgari ücret açıklaması!

Maaşlar ne kadar arttı?

Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, 2002 Aralık ile 2021 Kasım ayları arasındaki dönemde enflasyon yüzde 587,5 iken en düşük memur maaşının yüzde 1145 oranında, en düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığının yüzde 1480, en düşük tarım Bağ-Kur emekli aylığının yüzde 2 bin 738, en düşük SSK emekli aylığının yüzde 921, ortalama memur maaşının yüzde 913, en düşük memur emekli aylığının yüzde 770, net asgari ücretin ise yüzde 1434 oranında arttığını kaydetti.

Nureddin Nebati den asgari ücret açıklaması!

Çiftçi ve esnafa yönelik çalışmalar sürüyor

Çiftçi ve esnafa yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Nureddin Nebati, "Gıda ham maddesi fiyatlarındaki gelişmelerin un, et, süt ve yem üreticilerimize ve dolayısıyla vatandaşlarımıza en az seviyede yansımasını sağlamak için görevlendirme uygulaması kapsamında bazı tedbirlerimizi devreye aldık. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla 2021 yılında 774 bin üreticiye yaklaşık 57 milyar liralık Hazine destekli faiz kredisi kullandırdık. Bu kredilerden doğan faizin ortalama yüzde 70'i Bakanlık olarak karşılandı. Böylece çiftçimizin 4,1 milyar liralık kredi faizini de biz ödedik." dedi.

Asgari ücrette zam oranı netleşti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön