20 / 04 / 2024

Nurettin Özdebir: Sanayici fabrikayı kapatıp inşaat sektörüne yöneliyor!

Nurettin Özdebir: Sanayici fabrikayı kapatıp inşaat sektörüne yöneliyor!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir,sanayicinin fabrikasını kapatıp AVM, konut inşaatı ve ithalata yöneldiğini belirterek Çünkü sistem onları buna zorlamaktadır. Bu alanlardaki faaliyetlerin getirisi daha yüksektir dedi...



Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir,sanayicinin fabrikasını kapatıp AVM, konut inşaatı ve ithalata yöneldiğini belirterek "Çünkü sistem onları buna zorlamaktadır. Bu alanlardaki faaliyetlerin getirisi, bir sanayicinin rüyasında bile göremeyeceği kadar yüksektir" dedi. Özdebir, ASO'nun Mart ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,verilerin, işsizliğin esas olarak kentlerden kaynaklandığını gösterdiğini belirterek şunları söyledi. "Kentler, artan nüfusu istihdam etmek için gerekli yatırımları yapamazken, gayrimenkul sektöründe son yıllarda bir yatırım patlaması yaşanmıştır. 



Sanayiciler, fabrikalarını satıp yüksek rant getiren AVM ve konut inşaatlarına ya da ithalata yönelmektedirler. Bu alanlardaki faaliyetlerin getirişi, bir sanayicinin rüyasında bile göremeyeceği kadar yüksektir. Ancak, bu durum sanayileşmemizi de olumsuz etkilemektedir. Bir sanayi yatırımı her yıl gelir getirirken gayrimenkul yatırımı kıt kaynakları toprağa gömmek anlamına gelmektedir. Yüksek rantlar, yeterli hızda arsa üretemediğimizi ve kentleşmeyi planlı bir biçimde gerçekleştiremediğimizi göstermektedir." 



Türkiye'de Yeniçağ Gazetesi 


Geri Dön