25 / 04 / 2024

Nurettin Özdebir sanayiciler inşaata yöneliyor

Nurettin Özdebir sanayiciler inşaata yöneliyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir,sanayicinin fabrikasını kapatıp AVM, konut inşaatı ve ithalata yöneldiğini belirterek Çünkü sistem onları buna zorlamaktadır. Bu alanlardaki faaliyetlerin getirisi daha yüksektir dedi...

Sanayiciler teşhisi koydu: Gıdada talep değil maliyet enflasyonu yaşanıyor!

Gıda ve içecek sanayicileri gıda enflasyonunun düşürülmesi için bir araya gelerek önerilerde bulundu. Küresel piyasalardaki düşüşe rağmen fiyatların arttığına dikkat çeken sanayiciler, en önemli nedenin tarımsal girdi maliyetindeki yükseliş olduğunu belirtti.

Nurettin Çelik Grup Demir Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Nurettin Çelik Grup Demir Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 2.000.000,00 TL sermaye ile Nurettin Çelik tarafından kuruldu.

Tedarik zinciri kırıldı: sanayiciler en büyük endişesini açıkladı!

Tedarik sürelerinin çok uzadığına ve daha birçok soruna parmak basan sanayiciler stok problemleri hakkında konuştu.

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.

Zam yağmuru devam edecek mi? İşte son dakika açıklaması...

ASO meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Nurettin Özdebir, kur yükselişinin ve zam yağmurunun devam edeceğine dikkat çekerek acilen enflasyon programı uygulanmasını talep etti. 

Nurettin Özgenç'ten bankalara düşük faizli kredi çağrısı!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada, bankaların Merkez Bankasının politika faizinde düşüşe paralel ihtiyaç, konut ve ticari kredilerinde faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini söyledi.

Nurettin Eroğlu: Skyland İstanbul için 800 milyon dolar yatırım yaptık!

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu İstanbul Seyrantepe'de yer alan Skyland İstanbul için 800 milyon TL yatırım yapıldığını dile getirdi. 

Nurettin Örücü kimdir?

Adese Gayrimenkul'ün Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Örücü kimdir? Nurettin Örücü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Nurettin Örücü'nün biyografisi...

Nurettin Canikli: Geçtiğimiz 17 yılda 11 konut üretildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 17 senede 11 milyon konut üretildiğini ve satıldığını, bunun yüzde 2'sini yabancıların aldığını

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

Nurettin Özgenç'ten kira desteği açıklaması!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada, yeni destek paketini duyurmasının en çok esnafları sevindirdiğini belirtti.

İNTES'in acı günü! Oya Özdebir vefat etti!

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir'in eşi Oya Özdebir vefat etti. İNTES taziye ilanı yayınladı.

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Ülkenin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayiciler arsa yatırımına yöneldi.

Nurettin Özdebir sanayiciler inşaata yöneliyor Haberi

Nurettin Özdebir sanayiciler inşaata yöneliyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir,sanayicinin fabrikasını kapatıp AVM, konut inşaatı ve ithalata yöneldiğini belirterek "Çünkü sistem onları buna zorlamaktadır. Bu alanlardaki faaliyetlerin getirisi, bir sanayicinin rüyasında bile göremeyeceği kadar yüksektir" dedi. Özdebir, ASO'nun Mart ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,verilerin, işsizliğin esas olarak kentlerden kaynaklandığını gösterdiğini belirterek şunları söyledi. "Kentler, artan nüfusu istihdam etmek için gerekli yatırımları yapamazken, gayrimenkul sektöründe son yıllarda bir yatırım patlaması yaşanmıştır. 



Sanayiciler, fabrikalarını satıp yüksek rant getiren AVM ve konut inşaatlarına ya da ithalata yönelmektedirler. Bu alanlardaki faaliyetlerin getirişi, bir sanayicinin rüyasında bile göremeyeceği kadar yüksektir. Ancak, bu durum sanayileşmemizi de olumsuz etkilemektedir. Bir sanayi yatırımı her yıl gelir getirirken gayrimenkul yatırımı kıt kaynakları toprağa gömmek anlamına gelmektedir. Yüksek rantlar, yeterli hızda arsa üretemediğimizi...