25 / 04 / 2024

Nurol Park Güneşli şantiyesinde eylem yapıldı!

Nurol Park Güneşli şantiyesinde eylem yapıldı!

Nurol Park Güneşli şantiyesinde, K2 Mühendislik'e çalışan 5 işçi, ücretleri ödenmeden işten atıldıkları için Nurol GYO Plaza önünde direnişe başladı, 5 işçinin ücretleri ödenene kadar eylemlerini sürdürecekleri belirtti.



Nurol Park Güneşli şantiyesinde, K2 Mühendislik'e çalışan 5 işçi, ücretleri ödenmeden işten atıldıkları için Nurol GYO Plaza önünde direnişe başladı, inşaat İş üyesi işçiler saat 14.00'te Maslak metro durağından Nurol GYO Plaza önüne yürüdü, inşaat işçileri, 5 işçinin ücretleri ödenene kadar eylemlerini sürdürecekleri belirtti. Ücreti verilmeyen işçilerden Cömert Günay, ocak ve şubat ücretlerinin verilmeden işten çıkarıldıklarını belirterek, "Ücretlerimizin gasp edilmesinden ve sosyal hakların ödenmesinden K2 Mühendislik kadar Nurol GYO da sorumludur" dedi.  Günay "Bizler taşeron işçiler olabiliriz ama köle değiliz ve inşaat işçileri Sendikası üyeleri olarak hiçbir zaman kazanılmış haklarımızı pazarlık konusu yapmayız" dedi. Günay, haklarını alıncaya kadar Nurol GYO'nun önünde direnişi sürdüreceklerini söyledi.



Evrensel




Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Güneşli'deki Nurol Park şantiyesinde çalışırken ücretleri ödenmeyen ve işten atılan İnşaat-İş üyesi taşeron işçileri, Maslak'taki Nurol Plaza önünde önceki gün başlattıkları direnişi dün de sürdürdü. 



Birgün


Geri Dön