28 / 03 / 2024

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

Tekstil sektöründe ihracat rakamları açıklandı. Türkiye, tekstil ve hammadde ihracatında sadece 7 ayda 6 milyar doları aştı.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ihracatı, 2022 temmuz ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13,4 artarak 18,5 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Raporda Ocak-Temmuz 2022 dönemleri için de rakamlar paylaşıldı. Buna göre, bu 6 ayda ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,1 arttı ve 144,4 milyar dolara yükseldi. Sektörde yıllıklandırılmış ihracat değeri ise 248 milyar doları aştı.

2021 yılının temmuz ayında 723 milyon dolar civarında ihracat yapan tekstil ve ham maddeleri sektörü, bu yılın aynı döneminde de yüzde 0,7 artışla 728 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Sektör, Ocak-Temmuz 2022'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 artış gösterdi ve 6 milyar 119 milyon dolarlık ihracata imza attı. Böylece tekstil ve ham maddeleri sektörü tüm zamanların en yüksek ocak-temmuz ihracatına ulaşmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön