25 / 04 / 2024

Odak Tatil Köyü yıkıldı! Bin 250 kişi ayaklandı!

Odak Tatil Köyü yıkıldı! Bin 250 kişi ayaklandı!

Bodrum Odak Tatil Köyü, kanunlara aykırı genel kurul kararıyla ve kimseye haber verilmeden yıkıldı. Sitede devre mülkü olan bin 250 hak sahibi ise ayaklandı. Konu yargıya taşındı.



Tatil cenneti Bodrum'un Turgutreis ilçesine bağlı tatil köyünün yıkımı, hak sahiplerini ayaklandırdı. Bin 250 kişi, yıllar önce tatil köyünden tapulu devre mülk aldı. Tatilciler, 33 yıl boyunca milyonları bulan yıllık aidatlar ödedi. İddialara göre, şirket sahipleri önce havuz ve sosyal alanları yıkıp satışını yaptı.

Odak Tatil Köyü yıkıldı! Bin 250 kişi ayaklandı!

Takvim Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre; tatil köyünün kurucusu ve yöneticileri Buhan Ergün, Nuray Özkaynak ve Hüseyin Başçetinçelik, en son tatil köyüyle ilgili çürük raporu aldırdı. Tapulu hak sahipleri, 2014'te tatil köyünün yıkılmaması için Bodrum Turgutreis Mahkemesi'ne dava açmıştı. Ancak dava sürerken tatil köyünün yıkımı kanunlara aykırı olarak genel kurul tarafından verilen kararla, kimseye haber vermeden yapıldı.

Odak Tatil Köyü yıkıldı! Bin 250 kişi ayaklandı!

Şirket, küçük bir para karşılığı hisseleri almak için hak sahiplerine tekliflerde bulundu. Odak Tatil Köyü'nde 1986 yılında devre mülk satın aldığını söyleyen işadamı Erdoğan Akyıldız ise "Yıkım işlemi 15 Mart'ta yapıldı, bizlere ise 29 Mart'ta haber verildi. Yıkım sonrası ortaya 26-27 milyonluk değerli bir arsa çıktı. Orada hakkı bulunan yüzlerce insanın durumuyla ilgili de belirsizlik var" açıklamasında bulundu.


Geri Dön