26 / 04 / 2024

ODTÜ'ye köprü yapılmasına karşı çıkılıyor!

ODTÜ'ye köprü yapılmasına karşı çıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlama projesi kapsamında Ortadoğu Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünden yol geçirecek olması tartışmalara yol açtı. Önceki gece yol güzergâhına çadırlar kuruldu...



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlama projesi kapsamında Ortadoğu Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünden yol geçirecek olması tartışmalara yol açtı. Gezi Parkı olaylarına destek veren grupların da katılımıyla önceki gece yol güzergâhına çadırlar kuruldu. Polis ekipleri, eylemcilerden çadırları kaldırmalarını, aksi durumda müdahale edeceğini söyledi. Eylemciler çadırları kaldırarak bulundukları alanda sabahladı. CHP  Ankara  Milletvekili Aylin Nazlıaka ile İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da eylemin yapıldığı alana gelerek, göstericilere destek oldu. 

Büyükşehir Belediyesi'ne göre, köprü yapımı için 300 ağaç taşınacak veya kesilecek. Eylemcilere göre ise bu sayı 7 binin üzerinde. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Twitter'dan yaptığı açıklamada, eleştirilere cevap verdi. Gökçek. "Planı ODTÜ yaptı. amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse bunu bir avuç ODTÜ'lü militandan beklemek doğal. Zaten okullar açılınca olay çıkarmak için bahane arıyorlar. ODTÜ'de okuyan öğrencilerin yüzde 90'ı bu yolu istiyor. ODTÜ'de müsaade etsinler, kamuoyu yoklaması yapalım. 

Görelim ne çıkacak." açıklamasını yaptı. Eylemcilerden Hadi İskit ise ne pahasına olursa olsun yolu yaptırmayacaklarını kaydetti. İskit. 

"Bu yolu geçirtmeyeceğiz. Ne mahalleden ne de ODTU'den. Asla izin vermeyeceğiz. Bu planlar iptal olana kadar burada olacağız ve direneceğiz." dedi. ODTÜ arazisinin yanı sıra 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinin ortasından geçecek yolun inşaatı devam ediyor. 100. 

Yıl ve Çiğdem Mahallesi forumları da inşaatı durdurmak için eylem kararı aldı. ODTÜ A4 kapısına yakın bir yerde çadır kuruldu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi yet kilileri ise bakanlığın imar planını onaylaması halinde iki aya kadar ODTÜ'ye girileceğini belirtti. 


Ünal Livaneli- Yavuz Akengin/Zaman Gazetesi


Geri Dön