29 / 03 / 2024

OECD Türk ekonomisinin büyüme beklentisini iki katına yükseltti!

OECD Türk ekonomisinin büyüme beklentisini iki katına yükseltti!

Küresel ve bölgesel ekonomilere dair 2021-2022 büyüme beklentilerinde yukarı yönlü revizyona giden OECD, Türkiye'nin 2021 büyüme beklentisini ikiye çıkartarak yüzde 5.9'a yükseltti.



Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ve bölgesel ekonomilere dair 2021-2022 büyüme beklentilerinde revizyona gitti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; OECD'nin Türkiye için 2021 tahminindeki değişiklik ise dikkat çekti. 2021 için yüzde 2.9 oranında büyüme bekleyen OECD, bu tahminini yüzde 5.9'a yükseltti. Kurum gelecek yıl için beklentisini ise bir miktar aşağı çekti.

OECD Türk ekonomisinin büyüme beklentisini iki katına yükseltti!

OECD, 2022 yılı için büyüme beklentisini yüzde 3.0'ye çekti. Aralık raporunda beklenti yüzde 3.2, Ocak raporunda ise yüzde 3.5 seviyesinde bulunuyordu.

OECD yaptığı değerlendirmede, güçlü bütçe tedbirlerinin, imalata ve inşaat sektörlerinde toparlanmanın Çin ve Turkiye'de 2020 yılında ekonomik aktivitenin pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkmasında etkili olduğunu belirtti. Raporda, yüksek emtia fiyatlarının net emtia ithalatçısı olan Türkiye gibi ülkelerde enflasyonu yükselticeği de vurgulandı.

OECD Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti!

OECD, 2019 Türkiye ekonomisi için beklentileri iyileştirdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön