26 / 04 / 2024

Ofisini konut olarak satanlara şok haber! Danıştay'dan düşük KDV uygulamasına dur kararı!

Ofisini konut olarak satanlara şok haber! Danıştay'dan düşük KDV uygulamasına dur kararı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı ile ilgili bir son dakika gelişmesini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı ile ilgili bir son dakika gelişmesini; Danıştay'ın bu kapsamdaki kararını kaleme aldı.

"Danıştay tarafından verilen son kararlar etkili sonuçlar doğurmaya devam ediyor" diyerek yazısına başlayan Abdullah Tolu, Maliye’nin yaptığı düzenlemelerden kaynaklanan uyuşmazlıklar dışında, günlük işlemlerde karşılaşılan çok sayıda vergisel sorunun da, bu kararlar çerçevesinde çözümlenmeye ve netleşmeye başladığını belirtti. 

Ofisini konut olarak satanlara şok haber! Danıştay dan düşük KDV uygulamasına dur kararı! 

Danıştay’ın ofisi konut olarak satanların tüm ümitlerini bitiren son kararının, “ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı”nda uygulanacak KDV oranı ile ilgili olduğunu aktaran Abdullah Tolu, konunun sadece KDV oranı ile sınırlı kalmadığını vurguladı. 

"KDV iadesinin geri alınmasına kadar giden çok önemli bir süreci de başlatıyor. Çünkü, geçmiş dönemlerde ruhsat ve tapuda işyeri – ofis – dükkan olarak yer alan taşınmazlar konut olarak satılarak, üstüne KDV iadesi alındı" açıklamasında bulunan Tolu, bu olayın nasıl yaşandığını ve son durumu anlattı. 

İşte ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı ile ilgili Danıştay'ın o kararları...


Geri Dön