24 / 04 / 2024

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

Kovid-19 salgınıyla beraber çalışma sistemleri ve ortamları da dönüştü. Uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modeli hayatlarımıza hızlıca girerken iş hayatında meydana gelen bu değişikliğin uygulanma oranları da gittikçe genişledi. 



Kovid-19 salgınıyla beraber çalışma sistemleri ve ortamları da dönüştü. Uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modeli hayatlarımıza hızlıca girerken iş hayatında meydana gelen bu değişikliğin uygulanma oranları da gittikçe genişledi. 

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

Kovid-19 salgınının yanı sıra yaz aylarındaki küresel ısınma sebebiyle yükselen sıcaklıklar yeni nesil ofisleri önemli hale getirdi. Dünya genelinde uygulanan çalışma modellerine ve ofislerdeki verimli çalışma yöntemlerine ilişkin açıklamalar yapan Now Gayrimenkul Genel Müdürü Yasemin Aguş, “Değişen dünya düzenine, çalışan beklentilerine karşı deneyimini ön plana alan ofislerin önemi giderek artacak” diye konuştu.

İş hayatında meydana gelen bu değişiklik evden çalışma düzeni ile ofis çalışma sisteminin beraber harmanlandığı hibrit çalışma modeline döndü. Strategy Analytics tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, dünya çapında uzaktan çalışan iş gücünün 2022 yılında kalıcı olarak yüzde 42,5’lere ulaşması öngörülüyor. Araştırmalar uzaktan çalışma modelinin gittikçe artacağını ortaya koysa da bir kesim çalışanın hala ofisleri kullandığı gerçeği de değişmiyor. Ofisleri kullanan çalışanların beklentileri de salgın ve küresel ısınmaya bağlı olarak gittikçe yükseliyor. 

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

Son dönemlerde uygulanan çalışma sistemlerinde yeni nesil ofislerin önemine ve verimli çalışmanın püf noktalarına ilişkin konuşan Now Gayrimenkul Genel Müdürü Yasemin Aguş, "Pandemi döneminde hem uzaktan çalışma hem de hibrit çalışma modelleri artmaya başladı. Bununla birlikte çalışan beklentilerinde de hızlı bir değişim yaşandı. Bunun yanına küresel ısınmayla beraber hava sıcaklıklarının artması da eklenince uzaktan çalışanların zorlandığı gözlemlendi. Hem evden hem de ofisten çalışmayı içeren hibrit modelin uygulandığı ofislere dönen çalışanlar ise daha ferah ortamları tercih etme eğilimine girdi. Elbette burada çalışan beklentilerini ön plana alan ve çalışanlar için yeni deneyimler sunan ofislerin öneminin de giderek arttığı ortaya çıktı" açıklamasında bulundu. 

Ofislerde ferah ortam tercih sebebi

Araştırmaların koronavirüs salgınıyla beraber değişiklik gösteren çalışma modellerinin sonraki süreçte de süreceğini ortaya koyduğunu vurgulayan Yasemin Aguş, şöyle konuştu:

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

“Özellikle hibrit çalışma modelinin kalıcı hale geleceği öne çıkıyor. Hibrit çalışma sisteminin doğru bir altyapı ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilen deneyim yaratan ofislerle mümkün olabileceğini öngörüyoruz. Gördük ki pandemiyle birlikte çalışma sistemleri ve çalışma ortamları hızlı bir değişim süreci yaşadı. Şimdi bu değişiklik küresel ısınmayla devam ediyor. Bu dönemde markalara ve çalışanlara imkanlarıyla farklı çözümler üreten ofisler ön plana çıkacak. Özellikle çalışanlarına geniş ve ferah çalışma alanları sunan, havalandırma sistemleriyle temiz ve güvenli bir çalışma ortamı yaratan ofisler önde olacak. Ayrıca çalışanların sosyal anlamda kendini gerçekleştirebileceği sergi, spor ve restoran gibi alanların da var olması çalışan deneyimini yükselten diğer unsurlar arasında bulunuyor.”

Pandemi ofis tercihlerini nasıl etkiledi?

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekareye ulaştı!

Ofis sektöründe Kovid-19 dönüşümü!


Geri Dön