20 / 04 / 2024

Ofislerde değişim başlıyor!

Ofislerde değişim başlıyor!

Şirketler, personel performansını artırmak için her geçen gün inovatif İK uygulamalarını hayata geçiriyor. Ofis ortamlarındaki konforu artırmak için de harekete geçildi.



Personel performansını artırmak için her geçen gün inovatif İK uygulamalarını hayata geçiren şirketler, günün büyük bir bölümünün geçtiği ofis ortamlarındaki konforu artırmak için de hareket geçti. Ofis mobilyalarının daha da önem kazanmaya başladığı iş dünyasında düz masa sandalye ve dolabın yerini çalışan fizyolojisinin düşünüldüğü daha konforlu ürünler alıyor. Koleksiyon Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan, ortak alan mobilyalarının satışlarının giderek artış gösterdiğini söyledi. Malhan, "Bu oranlar 2000'li yılların başında yüzde 3 civarındayken 2016'ya geldiğimizde artık ortak alanlar tüm ofis mobilyaları satışlarında yüzde 20'e yakın yer tutmaya başlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu oranın daha da yükseleceğini öngörüyoruz" dedi. İnsanların ortak alanlarda bireysel veya bir arada çalışmalarını sürdürebilecekleri farklı kullanımların görüleceğine dikkat çeken Malhan, bu eğilime yönelik tasarımlar sunan firmaların bu yönde gelişme gösterdiğinin altını çizdi.


KANEPE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Koleksiyon Mobilya'nın insanların bir arada çalışabileceği ve işbirliği kurabileceği ortak çalışma alanlarına yönelik tasarımlara odaklandığını aktaran Malhan, "Farklı mekâlarda alışık olmadığımız tipte kanepe veya koltukların çalışma esnasında kullanılması gibi insanların daha verimli, iletişime açık ve paylaşımcı olmalarına hizmet edecek mobilya türleri son dönemin trendleri arasında yer alıyor. Sektörde de bu anlamda gelişmeler yaşanıyor" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön