19 / 04 / 2024

Öğrenciler dikkat: 480 TL burs fırsatı! Sizde alabilirsiniz...

Öğrenciler dikkat: 480 TL burs fırsatı! Sizde alabilirsiniz...

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl ortaokul ve lise öğrencilerine karşılıksız olarak 480 TL burs ödemesi gerçekleştiriyor. MEB tarafından verilen burslarda öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması ve düzenlenen sınavlarda başarılı olması şartı bulunuyor.



Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere verilen burs miktarını 480 TL olarak açıkladı. Bakanlık ihtiyaç sahibi ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim giderlerini karşılayabilmesi adına bursluluk sınavı düzenliyor.  

Öğrencilere geri ödemesiz olarak eğitim hayatları boyunca verilecek burstan yararlanmak için MEB tarafından belirlenen şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Peki, 2022 burs şartları neler? İşte tüm detaylar...  

Öğrenciler dikkat: 480 TL burs fırsatı! Sizde alabilirsiniz...

BURSLULUK SINAVI 4 EYLÜL'DE

Haber7'nin haberine göre; İOKBS olarak da bilinen bursluluk sınavları 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. 100 sorudan oluşan bursluluk sınavının süresi ise 120 dakika olarak belirlendi. Sınavlarda başarılı olan öğrencilere burs ödemesi yapılacak. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön