26 / 04 / 2024

Öğrencilere tam 2 bin 887 lira burs! Lise, üniversite, yüksek lisans…

Öğrencilere tam 2 bin 887 lira burs! Lise, üniversite, yüksek lisans…

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni eğitim-öğretim senesinde toplam olarak 2 bin 887 lise, lisans ve lisansüstü öğrencisine burs sağlayacak. İşte detaylar…



2022-2023 eğitim öğretim senesinde 1570'i Türk, 1317'si uluslararası öğrenci olmak ile beraber 2 bin 887 öğrenci, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) eğitim bursunu almaya hak kazandı.

Yeni eğitim dönemi ile birlikte Türkiye'deki lise ve üniversitelerde eğitimine devam eden burslu Türk öğrenci sayısı 3 bin 206 ve burslu yabancı öğrenci sayısı da 3 bin 240 oldu.

Bu şekilde, TDV'nin burs programları kapsamı dahilinde destek alan öğrencilerin sayısı da 6 bin 446'ya kadar çıktı.

TDV'DEN BURS ALAN VE MEZUN OLAN ÖĞRENCİ SAYISI YAKLAŞIK 22 BİN

Tüm bunların yanında Türk Diyanet Vakfı bursiyerlerinden olan 21 bin 783 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak mezuniyetlerine hak kazandı.

TDV İl Eğitim Hizmetleri Uzmanı Abdulkadir Sylka, burs almaya hak kazanmış olan uluslararası öğrencilerin Türkiye'ye gelmeye başladığını ifade etti.

TDV burslusu Türk ve bununla birlikte yabancı öğrencileri havalimanlarında karşılayıp yurtlara yerleştirdiklerini dile getiren Sylka, "Vakfımız, bu öğrencilerin yurt, eğitim desteği, sigorta, üniversite kayıt işlemleri, harç ücretleri ve aynı zamanda ihtiyaçları olan her şeyi karşılıyor. Uluslararası burslu öğrencilerimiz de İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri ve aynı zamanda Konya'da eğitimlerini alacaklar" şeklinde konuştu.

Öğrencilere tam 2 bin 887 lira burs! Lise, üniversite, yüksek lisans…


Geri Dön