24 / 04 / 2024

Oğuz Gündoğdu: Türkiye'de kentsel dönüşüm yok!

Oğuz Gündoğdu: Türkiye'de kentsel dönüşüm yok!

Bursa Mudanya Belediyesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Mudanya'da deprem ve planlama" konulu panelde deprem gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi.



Bursa Mudanya Belediyesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Mudanya'da deprem ve planlama" konulu panelde deprem gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen az kişinin katılım sağladığı panelin açılış konuşmasını CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi gerçekleştirdi. 


"TÜRKİYE'DE HİÇBİR KENTSEL DÖNÜŞÜM YOK!" 

Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Murat Arabacfnın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, büyük Bursa depremi sonrası beklenen hareketlenmelerin olma ihtimallerinin arttığını söyledi. Kentsel dönüşümün bu işin olmazsa olmaz çarelerden biri olduğunu anlatan Gündoğdu, Türkiye'de yapılan örneklerin hiçbirinin kentsel dönüşüm olmadığını öne sürdü. Marmara Bölgesi ve Bursa'da Mudanya'nın rolü konulu sunumunu gerçekleştiren Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, mevcut yapı stokunun belirlenmesi gerektiğini söyledi. 


Mudanya Gazetesi


Geri Dön