28 / 03 / 2024

ÖİB 3 ildeki 14 gayrimenkulü özelleştiriyor!

ÖİB 3 ildeki 14 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Erzurum ve Yalova'daki 14 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. İhale 24 Mayıs'ta gerçekleşecek..



Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da 1, Erzurum'da 1 ve Yalova'daki 12 gayrimenkul olmak üzere toplamda 14 gayrimenkul satış usulü ile özelleştiriliyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mayıs'ta gerçekleşecek.

TAŞINMAZLAR “SATIŞ” YÖNTEMİ İLE ÖZELLEŞTİRİLECEKTİR

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, aşağıdaki tabloda yer alan taşınmazlar “satış” yöntemi ile özelleştirilecektir.

ÖİB 3 ildeki 14 gayrimenkulü özelleştiriyor!

1 - İhale, birden fazla teklif sahiplerinden teklif alınmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

2 - Katılımcılar ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaza teklif verebilirler. Birden fazla taşınmaz için teklif verilmesi halinde bu teklifler birbirleri ile ilişkilendirilemez.

3 - İhaleye katılabilmek için her bir taşınmaza ait İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alınması ve teklif ile istenilen belgelerin İdarenin Ziya Gökalp Caddesi No: 80 Kurtuluş/  Ankara  adresine son teklif verme tarihi saat 17.00’ye kadar elden teslim edilmesi zorunludur.

4 - İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli İdare’nin;

- T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara Kamu Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************38 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri Türk Lirası,

- T. Halk Bankası A.Ş. Ankara Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************06 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası,

- T. Vakıflar Bankası T.A.O. Atatürk Bulvarı Ankara Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************67 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası

hesaplarından birine yatırılacaktır. Dekontta, teklif sahibinin ismi (teklif sahibinin Ortak Girişim Grubu (OGG) olması halinde OGG’nin veya ortaklarından birinin adına düzenlenmiş olması yeterlidir) ile hangi ihaleye ilişkin olduğu belirtilecektir. İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı almak için ödenmiş tutarlar her ne surette olursa olsun iade edilmez.

5 - Özelleştirme ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayıp İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta serbesttir.

İdare son teklif verme tarihini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir. Bu husus son teklif verme süresi sona ermeden duyurulacaktır.

6 - İhale konusu taşınmazlar yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketlere ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere satışı, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu ve Tapu Kanunu ile ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler taşınmaz edinmelerinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla ve ihaleyi kazanmaları halinde en kısa sürede gerekli işlemleri yapmakla yükümlüdürler.

7 - Özelleştirme işlemleri her türlü vergi, resim, harç ve KDV’den muaftır.

8 - Taşınmazlar/varlıklar için 0312 585 8330 numaralı telefondan, 0312 585 8051 numaralı fakstan ve www.oib.gov.tr adresinden ihaleye ilişkin bilgi alınabilir.

 


Geri Dön