16 / 04 / 2024

Okan Holding yatırımlarda rotayı Batı'ya çevirdi!

Okan Holding yatırımlarda rotayı Batı'ya çevirdi!

Türkiye’nin duayen iş insanlarından Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan yaptığı açıklamada yaşanan belirsizlikler nedeniyle yatırım ortamının olmadığını ama Türkiye'nin her şeye rağmen umutsuz olmaması gerektiğini belirtti.



Eğitim, inşaat, turizm, enerji sağlık ve gıdada 50 yılı aşkın tecrübesi olan Okan Holding, yatırımlarda yüzünü Batı'ya döndü.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, ABD Miami’de 300 milyon dolar yatırımla Okan Tower’ın inşaatına başladıklarını, 70 katlı projeden yaklaşık 40 daireyi sattıklarını projenin dört yıl sonra hayata geçeceğini belirtti. Karşılıklı yatırımlar olsa ülkeler arasındaki sorunların çok daha hızlı çözüleceğini dile getiren Okan, “ Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlik şu anda bizi etkilemedi. Hollanda ile ilişkilerin hızlı düzelmesinde karşılıklı yatırımların da etkisi var. Yatırım projeleri çoğalırsa bu ilişkiler de daha hızlı çözülür. Türkiye’de şu anda belirsizlik var, hukuk ve finans konusunda adımların atılması gerekiyor” ifadesini kullandı. En sıkıntılı dönemde bile Türkiye’de sağlık alanında 100 milyon dolarlık sağlık yatırımı yaptıklarını dile getiren Okan, “ Türkiye’nin sorunları var ama umutsuz da olmamak gerekiyor. Sorunlar çözülürse Türkiye’nin önü açık” dedi.

İnşaat, eğitim gibi farklı sektörlerde yatırımlarının bulunduğunu dile getiren Okan, en sevdiği sektörün ise eğitim olduğunu belirtti. Hastanelerle birlikte eğitime şu ana kadar yaklaşık 400 milyon dolar harcadıklarını belirten Okan, “Eğitim, holdingde en zor ama en zevkli iş alanımız. Önemli kurumlarda, önemli görevlere gelen mezunlarımızı görünce çok mutlu oluyorum” dedi.


Geri Dön