29 / 03 / 2024

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son durum!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son durum!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin bazı bölümlerinin yıkılmaya başlandı, 1.000 yataklı yeni Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin 2017 Ocak'ta hizmete açılması planlanıyor.




Depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yeniden inşa edilen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olacak. Eski hastanenin bazı bölümlerinin yıkılmaya başlandığı Yeni Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesinin 2017 Ocak'ta hizmete açılması planlanıyor.


Taş Yapı'nın sismik izolasyon teknolojisi ile hayata geçirdiği 1.000 yataklı yeni hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak.  İçerisinde mağazaların da yer alacağı yeni Okmeydanı Hastanesi yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek.


Mevcut Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni yapılacak hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekare olacak.  Acil durumlarda ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla mevcutta 1.300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak. Toplam ameliyathane sayısı ise mevcut hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön