26 / 04 / 2024

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son durum!

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son durum!

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Sağlık Bakanlığı tarafından dev sağlık kompleksine dönüştürülmek isteniyor.



Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni (EAH) yıkarak dev bir sağlık kompleksine çevirmek için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. 


Hastanenin karşısındaki askeri arazi, bakanlığa devredildi.  İzmir  İl Sağlık Müdürlüğü, arazinin imar planlarında askeri alandan çıkarılarak sağlık alanı olarak revize edilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yaptı. 2016 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı Büyükşehir Meclisi'nde onaylandı. Konak Belediyesi de 1/1000 ölçekli imar planını hazırladı. Konak Belediyesinin hazırladığı planlarda 160 parselin kamulaştırılma şartı getirildi. Ancak İzmir Valiliği, imar planlarına itiraz etti.



KAMU YARARI İÇİN

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Nihat Kaynar' Konak Belediyesi'nin imar plan tadilatı için verdiği itiraz dilekçesinde, "Buradaki amaç kamu yararı ve kamu sağlık hizmetleri bakımından Tepecik EAH'ye iyileştirme yapmak, halka daha iyi fiziki koşullarda üçüncü basamak sağlık hizmeti sunabilmektir. 8372 adadaki 35 ayrı parselin yani mevcut mahallenin kamulaştırılması koşulu konulmuştur. Sözü edilen adada 160 civarında hissedar mevcuttur. Bu alan daha önceden Ege Doğum Evi ile ilişkilendirildiği ifade edildiğinden plan tadilatının içerisine bu parsel dahil edilmemiştir. 2014 yılından beri yapılan tüm yazışma çaba ve gayretler kamu emeği boşa gitmiştir. Zaman ve emeğe üzülmemek elde değil, her iki taraf kamu kurumu önerilen ve yapılan plan tadilatı kamu yararına ama sonuç negatif. Anlam bulmak zor. Bu hastaneden halkımız hizmet alıyor. 4 yıldır çabamız daha iyi fiziki koşullar yaratabilmektir. Şartınız sonucunda yatırımı gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu bağlamda plan tadilatındaki şarta itiraz ediyoruz. Kamu yararı ve kamu sağlık hizmetleri bağlamında konunun yeniden değerlendirilmesini ve Tepecik EAH'de e yapılacak fizik mekan iyileştirilmesinin önünün açılması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim" cümlelerine yer verdi. Ancak Kaynar'ın İl Sağlık Müdürlüğü adına yaptığı itiraz Konak Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda tarafından oy çokluğuyla reddedildi.




Sabah/CEYHAN TORLAK


Geri Dön