26 / 04 / 2024

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 



İstanbul Beyoğlu'nda riskli bölüm olan bölümlerinden Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başlıyor. Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi'nin desteği ile hayata geçirilen proje  deprem saslı, yerinde, hızlı ve gönül rızasına dayalı bir şekilde hayata geçirilecek.  Okmeydanı sakinlerinin uzun zamandır beklediği dönüşüm projesinin startı, Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada'da hayata geçirildi. 

Beyoğlu Belediyesi ekipleri Fetihtepe mahallesi 3550 ada da anlaşma sağlanan ve kira yardımı almaya başlayarak evlerini boşaltan hak sahiplerinin binalarını kaldırmak için yıkım çalışmalarına başladı. Titizlikle devam eden çalışmalar dahilinde boşaltılan binalar gerekli önlemler alınarak yıkılıyor.

Yüzde 30 indirim yapıldı 

Çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Şuayip Korkmaz, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Fetihtepe Mahallesi 3550 ada da yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Gelip uzlaşmalarını imzalayan ve evini tahliye edip bakanlığımızdan kira yardımını almaya başlayan hak sahiplerimizin talepleri doğrultusunda süreci daha da hızlandırarak boşaltılan binaların kaldırılması için çalışmalara başladık. Belediye Başkanımız Sayın Haydar Ali Yıldız'ın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüşmesi neticesinde, vatandaşlarımızın talep ettiği ödeme miktarından ortalama yüzde 30 bir indirim daha sağlanmış ve bu müjdeyi sayın başkanımız bayramdan önce vatandaşlarımıza duyurmuştu" dedi.

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

"Vatandaşlarımızı ofislere bekliyoruz"

Korkmaz, Okmeydanı Projesiyle ilgili hak sahiplerinin bilgilendirerek uzlaşmaları yapmaya devam ettiklerini de söyleyerek "Uzlaşmalarını yaparak kira yardımlarını almaya başlayan ve evlerini tahliye eden hak sahiplerinin binalarında da yeniden inşa sürecine başlamayı bekliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde bilgilendirmeye, ortalama yüzde 30 olan indirimdeki son ödeme miktarlarını öğrenmeye, uzlaşmayı imzalamaya ve kira yardımlarını almaya bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar için faydalı olacak 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla beraber hak sahipleri de büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Çalışmaların başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren hak sahibi Osman Batal, "Mutluyum. Neden çünkü bu kentsel dönüşüm zorunlu bir şey bence. O nedenle de insanlar için iyi ve faydalı olacağına eminim. Çok mutluyum" diye konuştu.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!


Geri Dön