25 / 04 / 2024

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?



Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, bakım borçlusunun, bakım alacaklısı ölene kadar ona bakma ve onu gözetme borcunu üstlendiği, bakım alacaklısının ise bakım edimine karşılık malvarlığının tamamını ya da bir kısım unsurlarını ona devretme borcunu üstlendiği sözleşmeye deniyor. Sözleşme ile ilgili yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Sözleşmeyi imzalayan bakım alacaklısı, sözleşmenin kurulmasıyla bakım borçlusunun aile topluluğuna katılmış oluyor. Bakım borçlusu, almış olduğu malların değerine ve bakım alacaklısının daha önce sahip olduğu sosyal durumuna göre hakkaniyetin gerektirdiği edimleri, bakım alacaklısına ifa etmekle yükümlüdür. 

Bakım borçlusu, bakım alacaklısına özellikle uygun gıda ve konut sağlamak, hastalığında gerekli özenle bakmak ve onu tedavi ettirmek zorundadır. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur? 
 


Geri Dön