19 / 04 / 2024

Önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam yapılacak mı?

Önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam yapılacak mı?

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman bu maliyetlerin önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağını belirtti.



2015 yılını inşaat sektörü açısından değerlendiren Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman “Siyasi çalkantıların bol olduğu bir yıl oldu” dedi. Ekonominin de bu durumdan etkilendiğini ifade eden Kahraman, ”Yılı seçimlerin ve terör olaylarının gölgesinde bir şekilde tamamladık. Konut satışları 7 Haziran’da başlayan siyasi belirsizliğin de büyük etkisiyle iyice yavaşlama noktasına gelmişti. Yapmış olduğumuz ‘’Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim Kampanyası’’ gibi kampanyalar ile bu süreci çok güzel aştık” dedi.


1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıkmasının ekonomiye duyulan güveni artırdığını ve bunun da işlerine olumlu yansıdığını söyleyen Kahraman, “Piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamının artması ve ertelenen taleplerin geri dönmesi ile satış rakamlarımızda katlanarak artmaya devam etti. Yaşanan bütün siyasi olumsuzluklara rağmen yılsonunda sektörümüzün 2014 yılı satış ve büyüme rakamlarının çok üzerinde bir yerde bitireceğini düşünüyorum” diye konuştu. 


YÜZDE 20 ZAM OLABİLİR


Kahraman ev sahibi olmak isteyenlere de çağrıda bulunarak “Yeni yıla yeni bir ev ile girmek isteyenlerin şimdi çok acele etmesi gerekiyor. Çünkü malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışlar konut fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bu maliyetlerdeki artışlar ve döviz kurunun yükselmesinin getirdiği mali yükler henüz bütünüyle ev fiyatlarına zam olarak yansıtılmadı. Ben yıl içerisinde fiyatlara yansımayan bu maliyetlerdeki artışların önümüzdeki birkaç ay içerisinde konut fiyatlarına % 15 ila % 20 civarında yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Vahdet


Geri Dön