18 / 04 / 2024

Onur Durmuş: Yatırımcı rotayı gayrimenkule çevirdi!

Onur Durmuş: Yatırımcı rotayı gayrimenkule çevirdi!

Coordinat Bornova projesiyle inşaat sektöründe hedef büyüten DRC Grup'un Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen 2016 yılının inşaat sektörü açısından verimli bir yıl olduğunu belirterek, "Yatırımcılar, ekonominin dalgalanmalar yaşadığı bu dönemde, rotayı gayrimenkule, krizi



Coordinat Bornova projesiyle inşaat sektöründe hedef büyüten DRC Grup'un Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen 2016 yılının inşaat sektörü açısından verimli bir yıl olduğunu belirterek, "Yatırımcılar, ekonominin dalgalanmalar yaşadığı bu dönemde, rotayı gayrimenkule, krizi ise fırsata çevirdi" dedi.

 

Durmuş, "İnşaat sektöründe doğru zamanda, doğru yerde, doğru proje üretenler markalar, dövizdeki artışla birlikte güvenli liman olarak gayrimenkule yönelen yatırımcının ilk tercihi oldu. Bu da bize bir kez daha, kriz dönemlerinde gayrimenkulün en doğru yatırım aracı olduğu gerçeğini gösterdi" diye konuştu. 


2016 yılında yapımına başladıkları ve Bornova Ağaçlıyol'da yapımı devam eden Coordinat Bornova ile önemli bir büyüme grafiği yakaladıklarını söyleyen Onur Durmuş, kredi faiz oranlarının da düşmesiyle birlikte satışlarda % 60 seviyesine ulaştıklarını kaydetti. 


Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu hatırlatan Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke içinde ve dışında yaşanan olumsuzluklara rağmen moralimizi bozmadık. İşimize odaklanıp nasıl daha iyi ve kaliteli konutlar yapabiliriz diye çalıştık. 2016, DRC Grup açısından önemli bir yıl oldu. Proje öncesinde hazırladığımız renderların aynısını inşaa etmemiz bize duyulan güveni artırdı. Bankalar da projeyi bitireceğimiz konusunda bize güvenerek müşterilerimize uygun koşullarda kredi kullandırıyor. Şu anda tapuları da teslim etmeye başladık. Yatırımcılar ve beraberindeki insanlar da bize duydukları güvenle birlikte konutlara beklediğimizden fazla ilgi gösterdi. Satış hızımız çok iyi bir seviyede" 


Konut satışında paket hizmet 

Konutları satarken paket hizmet sundukları bilgisini veren DRC Grup Kurucu Ortaklarından Caner Tan da, "Ev satın aldıktan sonra müşterilerimiz herhangi bir ek ödeme ile karşılaşmıyor. Bu pakette, ev içinde ve ortak alanlarda kullanılacak eşyalar, kira garantisi, elektrik, su, doğalgaz abonelikleri ve güvence bedelleri, oturma raporu bedelleri bulunuyor. Ev satın alanlar yalnızca tapu masraflarını karşılıyorlar. Ayrıca Türkiye'de ilk defa geliştirdiğimiz sistemle aidat da ödemiyorlar" ifadesini kullandı. 

Coordinat Bornova'nın konut adedi olarak İzmir'in büyük projeleri arasında yerini aldığını dile getiren Tan, 2017 yılında yeni projelerle ilgili arsa görüşmelerine başlayacaklarını, gerek yatırımlık gerekse de oturumluğa yönelik farklı segmentlerle sektörde kalıcı markalar yaratmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

"Kaliteli ve uygun fiyatlı konutlar sunuyoruz" 

Coordinat Bornova'da titizlikle çalıştıklarını ve doğru projeyi doğru yerde yaparak bir farklılık yarattıklarını kaydeden Caner Tan, mühendis olmalarının getirdiği bilinçle, emniyet katsayılarını her zaman üst seviyede tuttuklarını ve her türlü olumsuzluğa karşın B planı geliştirdiklerini söyledi. 


İnşaat sektöründe güven unsurunun önde gelen değer olduğunu dile getiren Tan, kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlarla konut sundukları için tercih edildiklerini vurguladı. 

"İzmir, Türkiye'nin gözbebeğidir" diyen Caner Tan sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'de inşaat alanında yapılacak daha çok iş var. DRC Grup olarak gittiğimiz yeri güzelleştirmek ve yaşanabilir bir ortam oluşturmak başlıca hedefimiz. Nasıl Türk Standartları Enstitüsü (TSE) varsa, bizim de DRC standartlarımız var. İzmir'de gittiğimiz bölgenin dokusuna uygun olan sağlam projeler yapacağız. 2017 ve 2018 yılında da inşaat sektörünün artan bir ivmeyle büyüyeceğini düşünüyorum"


Yeni Ekonomi


Geri Dön