28 / 03 / 2024

Onur Park Life'ta metrekaresi 2 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla!

Onur Park Life'ta metrekaresi 2 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla!

Hazır beton üretimiyle tanınan Onur Çimento Yapı, Esenyurt’un kuzeyinde hayata geçirdiği 718 konutluk Onur Park Life projesiyle gayrimenkule girdi. Projede metrekare satış fiyatları 2 bin 600 TL’den başlıyor.



Hazır beton üretimiyle tanınan Onur Çimento Yapı, Esenyurt’un kuzeyinde hayata geçirdiği 718 konutluk Onur Park Life projesiyle gayrimenkule girdi. Projede metrekare satış fiyatları 2 bin 600 TL’den başlıyor.


İstanbul’un her yıl 700 bin metreküplük hazır beton ihtiyacını karşılayan Onur Çimento’da gayrimenkul sektörüne girdi. Onur İnşaat ve Onur Çimento Yapı, Esenyurt’un kuzeyinde Bahçeşehir’e komşu 46 bin 800 metrekarelik kendi arazisinde Onur Park Life İstanbul’u hayata geçirdi. 718 konut ve 231 mağazadan oluşan Onur Park Life İstanbul 2 bin 600 TL’lik metrekare satış fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bölgede metrekare satış fiyatları ise 4 bin TL’ler seviyesinde. Recidence, AVM ve business karma konsept projesi olan Onur Park Life İstanbul, 1000 m2 lik kreş, bir katta dört daire konsepti, birbirini görmeyen ve manzarası açık blok anlayışı, yüksek tavanlı mimarisi, en küçük 2+1’lerin 132 metrekareden başladığı daireleriyle bölge projelerinden ayrılıyor.


Sanayi sitesinden konuta döndü


Onur İnşaat, Esenyurt'un kuzeyi ile ilgili planların 2015 yılında değişmesiyle birlikte projelerini de değiştirdi. Planların yenilenmesiyle eskiden küçük bir sanayi sitesi olarak planladıkları projede revizyon yaptırarak ticaret ve konut olarak yeniden yaptırdıklarını aktaran Onur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Onur, bölgenin özellikle Akbatı projeleriyle başlayarak batı istikametinde gelişen bir lokasyon olduğunu ifade ederek, "Emlak Konut projeleri ve Kiler GYO’nun Referans projesinin de bölgeyi yeniden cazibe alanı yaptı" dedi. Onur, firma olarak kendilerinin de 46 bin 800 metrekarelik arazileriyle bölgede öne çıkmayı hedeflediklerini aktaran Onur, “Park Life İstanbul projemizde büyük dairelere yer vererek ferah bir yaşam sunmayı amaçladık. Genel olarak projelerde 2.50 metre olan tavan yüksekliğini projemizde 3.10 metreye, kat yüksekliklerini ise piyasanın üstünde 3,10, 3.30 ve 3.50 metre olarak çözdük. Bu da projeye değer katıyor. Yeşile ve peyzaja önem veriyoruz. Projenin yüzde 70’ini yeşil alan yaptık" dedi. Onur, satışta olan 299 daire ve 89 mağazanın olduğu birinci etapta ki dairelerin ise yüzde 20’sinden fazlasını sattıklarını söyledi.


 Onur Park Life ta metrekaresi 2 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla!


Aileler için geniş daire tasarladı


Mehmet Ali Onur, birinci ve ikinci etaplarda aileler için geniş daire tiplerine yer verdiklerini belirterek “6 bloktan oluşan 15 katlı blokların birbirini sıkıştırmamasına özen gösterdik. Bir katta en fazla dört daire bulunuyor” dedi. Birinci blokta bir tane 32 katlı rezidans bloku olduğunu kaydeden Onur, üçüncü etapta ise iş konseptine ağırlık verdiklerini belirtti. Onur, 1+1 ve 2+1’lerin olduğu üçüncü etapta home ofis tarzı bir iş yaşamını planladıklarını kaydetti.


Fiyatlar 345 bin TL’den başlıyor


Karma bir proje olmasına rağmen projede inşaat yoğunluğundan kaçındıklarını ve 1.5 emsalle projeyi yaptıklarını ifade eden Onur, bu özelliğiyle de projelerinin diğerlerinden ayrıştıklarına dikkat çekti. Komşularının 2.5 emsalle çalıştığını aktaran Onur, sonuçta insanları yaşayacağı projeleriyle çevrede örnek bir proje haline gelmeyi amaçladıklarını kaydetti. 132 metrekare brüt büyüklüğe sahip bir dairenin fiyatının yüzde 8 KDV dahil 345 bin lira olduğunu söyleyen Onur, metrekare satış fiyatlarının ise 2 bin 600 TL olduğunu, ilk etapta yaşamın Haziran 2018'de başlayacağını belirtti. İkinci etabın 2019 da ve üçüncü etabın ise 2020’de bitmesinin hedeflendiği projede kapalı otoparkın yanı sıra 2+1 ve 3+1dairelere 10 metrekarelik bir depo alanı da sunduklarını kaydeden Mehmet Ali Onur, tapuda da bu alanların gösterildiğini söyledi. Bu anlamda müşteriye bonus da sunduklarını aktaran Onur, ticari alan içindeki mağazalara kapalı otopark ve ayrıca mağaza başına 4 araçlık misafir otoparkı imkanı sunduklarını söyledi. Onur böylece ferahlığı ticari alanlara taşıdıklarını kaydetti. Onur, halen talebin toplandığı mağazalarda metrekare satış fiyatının 2 bin 600 TL olduğunu belirtti. Projede firma olarak 48 ay vadelendirmenin yanında banka kredisi imkanı da sunduklarını anlattı. Gayrimenkul alanında var olmayı sürdüreceklerini kaydeden Onur, Anadolu’yu da düşündüklerini bunu İzmirli firmalarla birlikte yapabileceklerini kaydetti.


İstanbul'da beton sınıfı C 30’lara geldi


Hazır beton alanında 1994 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini aktaran Mehmet Ali Onur Hadımköy, Arnavutköy, Başakşehir Behçekent mevkiinde, Eyüp ve Kırklareli gibi pek çok bölgede hazır beton üretim tesisleri olduğunu kaydetti. Türkiye pazarının 110 milyon metreküplük bir büyüklüğe sahip olduğunu, Marmara Bölgesi’nin ise bunun 40 milyon metreküpünü karşıladığını aktaran Onur, "İstanbul’un aldığı pay ise 25 milyon metreküp. Onur Beton olarak bunun 700 bin metreküplük kısmını biz karşılıyoruz" dedi. 1990’lı yıllarda beton kalitesinin C20’lerde olduğunu belirten Onur, bugün bu oranların İstanbul’da C30’lar ortalamalarına geldiğini bazı projelerde bu sınıfın C80’lere kadar çıktığını söyledi. Onur, kendi projelerinde ise C35 sınıfını kullandıklarını kaydetti.


Dünya


www.onurparklife.com/


Geri Dön