27 / 04 / 2024

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.



Ordu Botanik Parkı'nın yerine bir şehir hastanesi inşa edileceğinin duyurulmasının ardından parkın sökülmesine halktan tepki gelmişti. Bir süredir devam eden tartışmalar yeni bir boyut kazandı. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan, şehir hastanesi imar planına itiraz ettiklerini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlarının reddedildiğini iddia etti.  Ret yazısının da kendilerine Ordu Valiliğine bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden geldiğini belirten Ersan şu açıklamayı yaptı: 

“Vali Seddar Yavuz, şehir hastanesinin yapımını sağlayacak imar değişikliği ile ilgili bir açıklama yaptı. İmar değişikliğine itiraz edenin olmadığını söyledi. Yapılan açıklamanın konumuzla ilgili bölümünde ‘Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesinde 111 dönüm arazinin, 27.12.2018 tarihinde şehir hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına tahsisi yapılmıştır. Burasının vasfı daha önce farklıydı, vasfı değiştirildi ve Sağlık Bakanlığına tahsisini gerçekleştirdik. Arsa üzerinde şahıs arazileri vardı, Altınordu Belediyemiz burada İmar Kanununun 18. maddesini uygulamak sureti ile uygun bir yere nakledildi ve askı süresi bitti, itiraz olmadı ve kesinleşti." 

Sözlerine devam eden Ersan parkın sökülmesine her zaman karşı olduklarını anlatarak şunları kaydetti:  “İmza kampanyaları düzenleyip basın açıklamaları yaptık. Şehir hastaneleriyle ilgili konunun uzmanlarını davet ederek bir panel düzenledik. İlan edilen imar değişikliğine itirazımızı da yaptık. Ancak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen 17.12.2018 tarihli yazıda itirazımızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca değerlendirildiği ve uygun bulunmayarak reddedildiği bildirildi. Vali Seddar Yavuz’un ve Ordu kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek, imar planına itiraz etmek için dilekçe vermemiş olsalar da şehir hastanesine karşı çıkan binlerce Ordulunun olduğunu bir kez daha açıklamak istedik.”


Geri Dön