26 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazları meclis gündemine taşıdı. 



Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi verdi. Adıgüzel, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti.

CHP'li Adıgüzel, "Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması arz ederim" dedi. 

Ordu Büyükşehir in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in soruları:

1. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Durugöl'deki Ordu-Giresun karayoluna komşu, paha biçilemez ve dar kıyı şeridinde kamu hizmetlerine uygun imkânlar açısından benzeri olmayan bir konumda olan Büyükşehir ek hizmet binası ve yanındaki AVM inşaat alanını satışa çıkardığı bilgileri doğru mudur? 

2. Ayrıca Durugöl’deki yeni stadyum yakınındaki yeşil alan bir önceki yönetim tarafından imara açılmıştı. Şimdiki Büyükşehir yönetimi bu yapılaşmayı iptal etmişti. Ancak yeniden yapılan düzenlemede öncekinden daha vahim olarak önceki imar planındaki yeşil alanı da içine alacak şekilde topyekün imara açıldığı doğru mudur?  

3. Birinci sorudaki alanın satışının gerekçesi 2. Soruda bahsi geçen, iptal edilen alanın tazminatı olarak kamuoyuna duyurulmuştu. Hem aynı alana fazlasıyla imar verip hem de tazminat olarak gösterilen alanın satışının izahı nedir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön