29 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı!

Ordu-Giresun Havalimanı kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı!

Denizde inşa edilen Avrupa' nın ve Türkiye' nin ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanı' nın üstyapı kaba inşaatının yüzde 60 ' lık bölümü tamamlandı...



Denizde inşa edilen Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın üstyapı kaba inşaatının yüzde 60'lık bölümü tamamlandı. Yapımına 20li yılında başlanan ve Türkiye'de denizde inşa edilen ilk havalimanı olan OrduGiresun Havalimanı inşaatında bir yandan dolgu işlemi devam ederken, diğer yandan üstyapı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ordu-Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, yaptığı açıklamada, binaların toplam 26 bin metrekare alanda kurulduğunu söyledi. Havalimanın açılış tarihinin 15 Mart 2015 olarak belirlendiğini anımsatan Kahraman, o tarihe kadar üstyapı inşaatını tamamlamak istediklerini vurguladı. 


 KULE İÇİN BEKLENDİ 


 Kahraman, kule binasının yapımı için teknik olarak biraz beklediklerini dile getirerek, "Kule bloğu ilk başladığımız binaydı ama temel kazık sistemiyle yapıldığı için belli bir süre teknik olarak beklememiz gerekiyordu. Bekledik, oturmayı tespit ettik ve binayı oturttuk. Bu zor ve zahmetli bir iş ancak süratle devam ediyoruz. Ayrıca teknik, çok maksatlı garaj, idari birim ve kaza yangın binalarının inşaatları sürüyor" dedi. Kahraman üstyapı inşaatının iki bölümden oluştuğunu kaydetti. 


 Yeni Şafak


Geri Dön