20 / 04 / 2024

Ordu Otogarı'nın inşaatı başladı!

Ordu Otogarı'nın inşaatı başladı!

Altyapıdan üst yapıya, sosyal hayattan spora kadar hayata geçirdiği ve projelendirdiği çalışmalarla Ordu ilinin geleceğini yeniden inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında da milyonlarca liralık yatırımları ile dikkat çekiyor. 



 

Kentin ulaşım ağının rahatlamasına yönelik planlanan yeni toplu ulaşım sistemini kısa bir süre önce hizmete açan Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan ilçe minibüslerini tek çatı altında toplayacak olan Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ÇELİK KONSTRÜKSİYONLARIN MONTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR 


Altınordu ilçe merkezinde kısıtlı bir alanda hizmet veren eski otogarın, yaşanan yoğunluğu karşılayamamasından dolayı büyük bir ihtiyaç olarak görülen yeni otogarın yapımı için Ordu Büyükşehir Belediyesi hummalı bir çalışma sürdürüyor. Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde  TOKİ  ve Memurkent konutlarının bulunduğu bölgede inşaat çalışmaları devam eden yeni otobüs terminalinde bağlantı yolları açılırken, temel imalatının tamamlanmasının ardından çelik konstrüksiyon monte çalışmalarına da geçildi.  

25 MİLYON TL’LİK YATIRIM 


25 milyon TL’yi bulacak olan yeni otogarda inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü ve projenin sadece şehirlerarası otogar olarak değil, kentin günlük ulaşım ihtiyacına hizmet veren ilçe minibüslerinin de toplanma alanı olacağını dile getiren Başkan Enver Yılmaz, “Toplam 22 bin m2lik alan üzerine inşa edilen yeni terminalimiz ile birlikte kentimizin uzun yıllar beklediği önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. 3 bin 177 m2lik terminal binasından oluşan projede, 18 adet kırsal terminal park alanı (ilçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (şehirler arası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 2 adet kafeterya ve 6 adet dükkân bulunuyor” dedi. 

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİYLE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK 


2019 yılının ilk aylarında hizmete girecek yeni otogarın kendi enerjisini üretecek örnek bir proje olarak da gösterildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri ile yıllık tahmini 322.000 KW elektrik üretecek. Bu kapsamda, güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek, ısı pompasıyla ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina kurgulandı” dedi.


Geri Dön