26 / 04 / 2024

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatı iki yıl içerisinde bitecek!

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatı iki yıl içerisinde bitecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'ya kazandırılan 900 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, hastane inşaatında incelemelerde bulundu.



Ordu'da Sağlık Bakanlığı tarafından kente kazandırılan Ordu Şehir Hastanesi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Ordu Üniversitesi yerleşkesinin içerisindeki 250 bin metrekare arazi içinde inşa edilen hastanenin temel kazı çalışmaları devam ediyor. 

Bakanlığın bütçesi ile inşa edilen hastanenin yapımının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Şehir hastanesinin yanına ek olarak 22 bin metrekare alana sahip bir de morfoloji binası inşa edilecek. 

2 yıl içerisinde hastane inşaatı bitecek

Yeni inşa edilecek hastanenin kentin önemli ihtiyacını gidereceğini söyleyen Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Şu anda Ordu’muza muhteşem bir hastane yapılıyor. Toplamda hastanemiz için 250, 50 dönüm de yollarla beraber 300 dönüme yakın araziyi üniversite olarak Sağlık Bakanlığına tahsis ettik. Hummalı bir şekilde kazı çalışmaları devam ediyor. Bu üniversitemiz, Ordu’muz, Türkiye’miz için muhteşem bir şaheser olacak. 900 yataklı hastane Ordu’muza yakışacak. Ordu’muzun en temel ihtiyaçlarından biri olan hastane ihtiyacı giderilmiş olacak. Bizim aldığımız bilgilere göre hastanemizin inşaatının iki yıl içerisinde bitirilmesi öngörülüyor. Dolayısıyla 2023 yılına inşallah bu hastane yapılmış, Ordulu kardeşlerimizin hizmetine sunulmuş ve öğrencilerimiz de burada hem eğitim öğretim hem de burada uygulamalarını yaparak nitelikli doktor olarak yetişecekler” dedi.

 Ordu Şehir Hastanesi nin inşaatı iki yıl içerisinde bitecek!

Şehir dışına gitmek tarih olacak 

Akdoğan, açıklamasının devamında "İnşallah bu kampüs 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi, hemen yanında Tıp Fakültesi Morfoloji binamız, hemen yanında Türkiye’de ilk beşin içerisinde olan Diş Hekimliği Fakültemiz ve Sağlık Bilimleri Fakültemizle tam bir sağlık kompleksi halinde oluyor. Ordulu kardeşlerimiz de burada sağlık hizmeti alarak il dışına yani Trabzon’a, Samsun’a, Ankara’ya, İstanbul’a tedavi için gitmek zorunda kalmayacaklar. Bu hastane inşaatı birliğin, beraberliğin sonucudur. Dolayısıyla Ordu’muz için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Rektör Akdoğan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hastanenin inşaatında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

Ordu Şehir Hastanesi'nde çalışmalar tam gaz!


Geri Dön