29 / 03 / 2024

Ordu Stadı'nın inşaatında son durum!

Ordu Stadı'nın inşaatında son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, inşaatı devam eden yeni stadı hızlı şekilde hayata geçirmeyi ve sporseverlerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirtti.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, inşaatı devam eden yeni stadyumu hayata geçirmeyi ve sporseverlerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Başkan Tekintaş, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ne yapılan yeni stadın ana gövdesinin tamamlandığını, çimlerinin serildiğini söyledi.

Stadın iç kısmında koltuk, VIP düzeni ve localar gibi belli alanlarda çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Tekintaş, "Buna çevre düzeni de dahil olmak üzere ikinci bir ihaleye ihtiyaç var. Bunların tamamı ikinci bir ihale ile yapılıp ek bütçeyle tamamlanması gereken işler." dedi.

Tekintaş, bununla ilgili taleplerin iletildiğini dile getirerek, "Bizim hızlı bir şekilde kaynak teminini 2019 için gerçekleştirmemiz ve hızla da bu ihaleyi yapmamız gerekiyor. Buna da tamamlama ihalesi diyoruz. Tamamlama hizmeti bittikten sonra stat doğrudan hizmete açılabilecek konuma gelecek." şeklinde konuştu. 

Bu aylarda kaynak temininin sağlanması durumunda stadın yeni sezona yetişmesinin mümkün olabileceğini belirten Tekintaş, şu şekilde konuştu:

"Arzumuz bu ihalenin hızlı şekilde yapılması yönünde. Çünkü bu büyük bir yatırım. Bugün 130 milyon lirayı aşmış yatırımın yapıldığı yerde 25-30 milyon liralık ek kaynağa ihtiyaç varken bunu da bekletmemek gerektiği kanaatindeyiz. Amacımız bu yapıyı hızlı şekilde hayata geçirmek ve sporseverlerin hizmetine sunmak."

Tekintaş, UEFA standartlarında yapılan ve 20 bin seyirci kapasiteli stadı Ordu'ya kazandıran Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili kurumlara da teşekkürlerini sundu.


Geri Dön