19 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı incelendi!

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı incelendi!

Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan ve yapımı hızla süren Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu...



Hafta sonu bir araya gelen Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının son durumu hakkında Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak ve DLH Kontrol Başmühendisi Atilla Aydın, yüklenici firma Altyapı Şefi İbrahim Ahmetoğlu'ndan bilgi aldı.


Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı çalışmaları ve gelinen son durum hakkında bilgi veren Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, 5 milyon ton taşın alınacağı Ayrılık köyündeki taş ocağı ile Divani köyündeki mevcut taş ocağının yanında ilave 10 dönümlük bir arazinin de satın alınmasıyla birlikte hava alanı inşaatı için gerekli olan malzemenin teminde sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında dış koruyucu mendireğin Bin 720 metreye, iç koruyucu mendireğin 930 metreye, pist altı taramasının 90 metreye, pist dolgusunun 63 metreye ulaştığını belirten Yemen Bayrak, havaalanı inşaatına bugüne kadar 2 milyon 600 bin ton taş döküldüğünü kaydetti.


Sabah


Geri Dön