19 / 04 / 2024

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanı ve Kentsel Dönüşüm uzmanı Mimar Nihat Şen ve ORKENT Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Uysal koordinesinde uzun süren çalışmalar sonucunda esnafların görüşleri esas alınarak kentsel dönüşüm projesi oluşturuldu. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Mimar Nihat Şen'in hazırladığı proje çerçevesinde hayata geçirilmek üzere Düz Mahalle mevkiinde konumlanan Yeni Çarşı Ticaret Merkezi adını taşıyacak kompleksin bodrum katına kapalı otopark ve minibüs ve yolcu durakları yapılacak. Söz konusu çalışma bitirildiğinde kırsal bölgeden gelen vatandaşlara daha sağlıklı ortamda alışveriş yapma imkanı sunulacak. 

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

KİRACILARIN TAPU SEVİNCİ

Büyükşehir Belediyesi, daha önce kiracı olan, yeni bir iş ve finans sistemi bulunan, uygun koşullarda iş yeri sahibi olma imkanı sağlanan esnafların tapu sahibi olmalarına imkan sundu. Gerek Yeni Çarşı gerekse minibüs esnafına yeni hayata geçirilecek komplekslerde şahıs tapulu mülklerinde çalışma fırsatı sunulacak. 

TOKİ'den Ordu Perşembe'ye 180 yeni konut geliyor!

                                                                                                                                          


Geri Dön