29 / 03 / 2024

Ordu'daki binaların dış cepheleri iyileştiriliyor!

Ordu'daki binaların dış cepheleri iyileştiriliyor!

Ordu’yu daha yaşanılabilir bir kent yapma amacıyla çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, binaların dış cephelerinde iyileştirme projesi başlattı. Yapılan ankette vatandaşlar beyaz renk ağırlıklı projeleri tercih etti.




Ordu’yu daha yaşanılabilir bir kent yapma amacıyla çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, binaların dış cephelerinde iyileştirme projesi başlattı. Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan projeleri halk oylamasına sunarken, yapılan ankette vatandaşlar beyaz renk ağırlıklı projeleri tercih etti.

 

Başkan Enver Yılmaz, projeyle ilgili yaptığı açıklamada projenin Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde Karadeniz sahil yolu üzerindeki sağlı sollu binaları kapsayacağını, Altınordu ilçesi Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri üzerindeki binalara da dış cephe iyileştirmesi yapılacağını belirtti.

 
İKİ ETAPTAN OLUŞUYOR

 

Altınordu, Fatsa ve Ünye'de şehir geçişi güzergâhında uygulanacak proje ile şehre estetik bir görünüm kazandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Altınordu ilçemizde Belediyemizin Durugöl Yerleşkesi ile Rus Pazarı Kavşağı 1. Etap Dış Cephe İyileştirme Projesi uygulamaları başlamış olup, 2. Etap Projesi ise hazırlanıyor.  2. Etap Proje, Rus Pazarı kavşağı ile Kumbaşı Limanı’na kadar olan Karadeniz sahil yolu üzerindeki sağlı sollu binaları kapsayacak. Proje tamamlandıktan sonra ihaleye çıkıp, Eylül ayı gibi çalışmaları başlatmayı planlıyoruz” dedi.

 

PROJE İÇERİĞİ BELİRLENDİ

 

Bina ön cephelerinde yapılacak uygulamanın içeriği hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, projede dış cephelerin mantolama, boyama, süsleme olarak dikmeler, kat silmeleri, zemin kat iş yerlerinde alüminyum kompozit kaplamalar, doğrama ve merkezi sistem anten dönüşümünün yapılacağını söyledi.

 
PROJE FATSA VE ÜNYE İLÇELERİNDE DE UYGULANACAK

 

Öte yandan Altınordu ilçesi Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri üzerinde de dış cephe iyileştirme uygulaması yapılacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz; “Yalı Camii ve İsmetpaşa Caddesi girişine kadar olan alanda dış cephe iyileştirilmesi yapacağız. Dış Cephe İyileştirme Projesi’ni Fatsa ve Ünye'de, ana yol güzergâhındaki binalarda da uygulayacağız. Şu anda projeler hazırlanıyor. Ordu gelişsin, Ordu dönüşsün. Dış Cephe İyileştirme Projesi Ordumuza hayırlı olsun” diye konuştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön