27 / 04 / 2024

Ordu'daki deprem binalarda hasara neden olmadı!

Ordu'daki deprem binalarda hasara neden olmadı!

Ordu'nun Korgan ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Kiraz yaptığı açıklamada riskli gördükleri binaları kontrol ettiklerini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.



Ordu'nun Korgan ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, ilçede dün gece yaşanan 4 büyüklüğündeki depremden sonra riskli gördükleri binaları kontrol ettiklerini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ilçede can ya da mal kaybı yaşanmadığını söyledi.

Vatandaşların bir süre panik yaşadığını belirten Kiraz, "4 büyüklüğündeki depremin hissedilişi 6'lardaydı. İstanbul'da 1999 depremini yaşayan birisi olarak, şiddetli uğultu, gürültü oluştuğu için ben de biraz panik yaşadım. Ama hamdolsun Allah'a ki can ve mal kaybı yok." diye konuştu.

Kiraz, binalarda da herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Riskli gördüğümüz binaları kontrol ettirdik ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Bugün de AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri gelecek ve binaları kontrol edecekler." şeklinde konuştu.

İlçeye bağlı mahallelerin muhtarlarıyla da görüştüğünü dile getiren Kiraz, "Mahallelerimizde de şu an için bir problemimiz yok ama uzun sürmüş olsaydı gerçekten sıkıntı olurdu diye düşünüyorum." diye konuştu.


Geri Dön