24 / 04 / 2024

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kimdir?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Kasım 2013 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ikinci kez aday gösterilen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kimdir? İşte Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu...



Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Ticaret Odası'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin 15 il ve 6 büyükşehir belediye başkanını açıkladı. Açıklanan listeye göre, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2014 seçimlerinde tekrar aday gösterildi. Peki Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kimdir?


Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu..

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 7 Ocak 1942 Akçaabat Trabzon doğumlu. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Eski Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcısı ve 2009 yerel seçimlerinde en büyük rakibi CHP Trabzon Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu'nu mağlup ederek Trabzon Belediye Başkanı.


İlköğrenimine Trabzon Cudibey İlkokulunda başlayıp, Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Lise öğrenimine ise Trabzon Lisesinde devam ederek Fen kolundan mezun oldu. 


Yüksek öğrenimine başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi'ni 1975 yılında, Jeoloji Mühendisi olarak tamamladı. 1975-77 yılları arasında, İller Bankasında İçme suyu sondaj şantiye şefi olarak çalıştı. 1977-78 yılları arasında yedek subay olarak vatani görevini ifa ettikten sonra, girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1985 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 


1985-1991 arasında Trabzon Hükümet Tabipliği ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ihtisasını yaptı. 


3 Kasım 2002 seçimleri sonrası sırasıyla, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olarak Sağlık Bakanlığı üst yönetiminde yer aldı. Başta Sağlık alanı olmak üzere, çok sayıda bilimsel yayını da bulunan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu iyi derecede İngilizce bilmektedir. 


Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, evli ve 6 çocuk babasıdır.





Geri Dön