28 / 03 / 2024

Orhaneli Devlet Hastanesi açıldı!

 Orhaneli Devlet Hastanesi açıldı!

Orhaneli Devlet Hastanesi'nin açılış katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindekiler, tören sırasında güneşten rahatsız olunca protokol tribününden kalkarak, gölge olan bir yeri tercih etti



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, her şeyin başının sağlık olduğunu belirterek, ''Kanuni Sultan Süleyman bile 46 yıl devletin başında sultanlık, padişahlık yapmış bir insan diyor ki, (Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi)'' dedi. 

     Orhaneli Devlet Hastanesi'nin açılış katılan Arınç ve beraberindekiler, tören sırasında güneşten rahatsız olunca protokol tribününden kalkarak, gölge olan bir yeri tercih etti. 

     Arınç ve diğer protokol üyeleri tören sırasında yapılan konuşmaları ayakta da dinledi. Arınç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her köşesine hizmet götürmeye devam ettiklerini, Bursa'nın da bundan nasibini aldığını, özellikle Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan gibi ''mahrumiyet bölgesi'' olarak görülen ilçelere biraz daha fazla önem verdiklerini söyledi. 

     Seçim öncesi Orhaneli'ye geldiklerinde hastane inşaatının hemen hemen yarıda olduğunu, pek çok eksiklerinin bulunduğunu ifade eden Arınç, eksikleri tamamladıklarını ve hastaneyi 2 ay önce hizmete soktuklarını kaydetti. 

     Arınç, 50 yataklı hastanenin 15 milyon liraya mal olduğunu belirterek, ''Helalı hoş olsun. Bu hastane Orhaneli'de, köylerinde ve yakın ilçelerindeki bütün kardeşlerimizin sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayacak. Biz de bundan mutlu oluruz. Hastalarımızın bir duasını alırsak bu bize yeter'' diye konuştu. 

     ''Allah dara düşürmesin, sağlıktan sıhhatten mahrum etmesin, hastanesiz de bırakmasın'' diyen Arınç, şöyle konuştu: 

     ''Dolayısıyla hepimizin sıkıntıya düştüğümüz zaman gözümüz hiçbir şey görmez. Kendimiz hasta oluruz, eşimiz dostumuz hasta olur, çocuklarımız hasta olur, annemiz, babamız hasta olur. Eskiden ne varsa elimizde satıp savardık, onları iyi etmek için harcadık. Doktora, hastaneye para yetmezdi. Şimdi hamd olsun hastaneler ayağımıza geldi. Çok değerli doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız fedakar şekilde sizlere hizmet etmek için çalışıyor. Ne zaman yeriniz ağrısa gidip kapısını çalacağınız bir hastanemiz, sizi tedavi edecek imkanlarımız var.'' 

     Arınç, 10 yıllık AK Parti hükümetinin sağlık hizmetlerine büyük önem verdiğini dile getirip, ''15 değil, 150 trilyon da gerekse hastaneler yapacağız. 50 yataklı hastanemiz çok güzel yapıldı. Mimarisi de çok güzel. Görünüşü itibariyle de içindeki kullanımı itibariyle de fevkalade güzel hastaneler yapıyoruz'' diye konuştu. 

     ''Hiç durmuyoruz, çünkü sağlık her şeyin başı'' diyen Arınç, şöyle devam etti: 

     ''Aklınızda bulunsun, acil hasta oldu, burada bakılması mümkün değil, yani saatler, dakikalar saniyeler çok önemli. O hale geldiği zaman, o zaman burası kafi gelmedi. Allah'ın izniyle hiç endişe etmeyin, ambulans helikopterlerimiz, ambulans uçaklarımız hazır. İnşallah bir ihtiyaç olmaz, Allah'ın izniyle ambulans helikopterimizi getiririz, Orhaneli Stadı'na indiririz, hastamızı alırız, en yakın sağlık merkezine, üniversite hastanesine veya başka bir hastaneye götürebiliriz. Bundan emin olun, hizmette sınır yok. AK Parti hükümetinin her yerde Allah'ın izniyle her yerde hizmeti var. Her şeyin başı sağlık. Kanuni Sultan Süleyman bile 46 yıl devletin başında sultanlık, padişahlık yapmış bir insan diyor ki, 'Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Yani, 'siz zannedersiniz ki sultan oldun mu padişah oldun mu en büyük devlet budur', 'hayır' diyor. Bir nefes sıhhat daha kıymetlidir. Aldığınız nefesi veremediğinizi düşünün, su içemediğinizi düşünün. O zaman ne padişahlık, ne sultanlık ne Cumhurbaşkanlığı kar etmiyor. Atalarımız böyle diyor, anne babalarımız böyle dua ediyor.'' 

     Konuşmaların ardından Arınç ve beraberindekiler, hastanenin açılış kurdelesini kesti. 

     Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, milletvekilleri ve davetliler katıldı. 

     Başbakan Yardımcısı Arınç, açılışın ardından, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. 


Geri Dön