19 / 04 / 2024

Orhangazi Meclisi'nin Kasım toplantısında imar görüşüldü!

Orhangazi Meclisi'nin Kasım toplantısında imar görüşüldü!

Orhangazi Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısını yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/25000 ve 1/5000'lik planlara uygun hale getirilmesi için imar revizyonu yapılması konusu muhalefetin tepkisine sebep oldu.



Meclis toplantısında 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 2015 yılı Ocak ayı toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne üst kullanım hakkı verilen Gemiç Mahallesi sınırlarındaki alanın zeytin işleme tesisi olarak düzenlenmesi kararını alan meclis, Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması, mevcut binanınsa belediye hizmet alanı olarak kullanılabilmesi için encümene takas yetkisi verdi. Narlıca Mahallesi'ne yaptırılması planlanan halı sahanın önündeki engel de ortadan kaldırıldı. Meclis, halı saha yapılması planlanan alandaki Karayolları'na ait arazinin belediye tarafından kamulaştırılması için Başkan Neşet Çağlayan'a yetki verdi.


Orhangazi 1/1000 ölçekli uygulama imar planının Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/25000 ve 1/5000'lik planlara uygun hale getirilmesi için imar revizyonu yapılması konusu muhalefetin tepkisine sebep oldu. Önerge, CHP, MHP ve DP'li Meclis üyelerinin ret kararına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. 2017 mali yılı tarifelerinin belirlenmesi de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.


Habertürk


Geri Dön