26 / 04 / 2024

Orhangazi TOKİ bölgesine yapılacak konutların arsaları satılacak!

Orhangazi TOKİ bölgesine yapılacak konutların arsaları satılacak!

Arif Yıldız, Orhangazi Belediye Meclisi nisan ayı toplantısını yaptı. Encümen üyeleri, 2014 yılı faaliyet raporu onaylandı. Başkan Çağlayan'ın daha önce açıkladığı TOKİ konutları bölgesine yapılacak yeni konutların arsasını satma kararı aldı.



Çağlayan, yeni konutların  TOKİ  ya da özel sektör tarafından yapılacağını ifade ederken, arsa karşılığında yapılacak teklife göre hareket edileceğini açıkladı. Toplantıda Muradiye Mahallesi'ne yapılması planlanan alt geçit ve bağlantı yollarını da görüşüldü. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce Kaymakamlık lojmanı önünden başlayıp karşıya geçmesi planlanan geçidin Karayolları tarafından uygun görülmediğini hatırlattı. Yeniden yapılan müracaatla aynı bölge halkı için uygun görülen plana göre geçidin başlangıç noktasının yürüyüş yolu başlangıcına denli geldiğini söyleyen Çağlayan, bununla ilgili tereddütlerinin olduğunu ifade etti. 

Meclis plan değişikliği talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesini onayladı. 

Gayrimenkul satışları görüşüldü. Meclis, Başkan Çağlayan'ın daha önce açıkladığı TOKİ konutları bölgesine yapılacak yeni konutların arsasını satma kararı aldı. 

Çağlayan, yeni konutların TOKİ ya da özel sektör tarafından yapılacağını ifade ederken, arsa karşılığında yapılacak teklife göre hareket edileceğini açıkladı. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön