28 / 03 / 2024

Orka Holding, butik otel yatırımları yapacak!

Orka Holding, butik otel yatırımları yapacak!

Damat, Tween, D'S Damat gibi markaları bulunan Orka Holding, sektörde 28 yılı geride bıraktı. 1986 yılında Süleyman Orakçıoğlu tarafından kurulan Orka'nın mağaza sayısı 180'i geçti...



Damat, Tween, D'S Damat gibi markaları bulunan Orka Holding, sektörde 28 yılı geride bıraktı. 1986 yılında Süleyman Orakçıoğlu tarafından kurulan Orka'nın mağaza sayısı 180'i geçti. 


Cirosu ise 200 milyon dolar seviyesinde. Orka Holding, 2012 yılında, New York merkezli yatırım şirketi Investcorp ile ortaklığa gitmişti. Bu ortaklık sonrasında şirket yeniden yapılanmış ve Orka Holding kurulmuştu. Orakçıoğlu, 2012 yılında aileye ve şirketlere ait gayrimenkulleri de Orpa Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. unvanlı şirket çatısı altında toplamıştı. 


Orakçıoğlu cephesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Orakçıoğlu, Sortur Turizm ve İnşaat Yatırımları A.Ş. ve Sor Uluslararası Yapı Yatırımları ve Ticaret A.Ş. unvanlı iki şirket kurdu. Konu ile ilgili görüştüğümüz Orakçıoğlu, "Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Onlara dönük gayrimenkul projeleri geliştireceğiz. Ayrıca turizm yatırımları da olacak. Bu yatırımlar daha çok İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alacak. Butik otel yatırımları düşünüyoruz. Bu yatırımlara proje geliştirip yabancı yatırımcılarla gireceğiz" diyor. 


PARA 


Geri Dön